Η Confederate X132 στην Bonneville

Όπως κάθε χρόνο χιλιάδες θαυμαστές της ταχύτητας και των ακραίων κατασκευών από όλο τον κόσμο, συγκεντρώθηκαν στo διάσημο Bonneville Speedway, στις αλυκές της λίμνης Bonneville στην πολιτεία της Γιούτα, προσπαθώντας να σπάσουν κάθε ρεκόρ ταχύτητας, χρησιμοποιώντας την τελείως λεία και επίπεδη επιφάνεια από αλάτι της τοπικής λίμνης.

Προφανώς δεν είναι απλά και μόνο λάτρεις της ταχύτητας , αλλά και «άρρωστοι» με τον κίνδυνο και την αδρεναλίνη, δοκιμάζοντας κινητήρες, πλαίσια, λάστιχα…, αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Εκεί στις αχανείς λευκές επιφάνειες τις λίμνης που συναντούν τον καθαρό ορίζοντα, η Confederate X132 Hellcat Combat έγινε η γρηγορότερη V-Twin του κόσμου στην κατηγορία A – PF 3000, δηλαδή στις μοτοσυκλέτες με πρωτότυπο σχεδιασμό πλαισίου, χωρίς αεροδυναμικά βοηθήματα και κάτω από 3.000cc, πετυχαίνονται τελική ταχύτητα 275,2 km/h (171,211 mph).

Confederate X132

Τα κατάφερε με τον τροποποιημένο δικύλινδρο κινητήρα με περιεχόμενη γωνία 56 μοιρών και 132 cubic inch (2.163cc) της S & S (X Wedge), με ψεκασμό 56mm, τροποποιημένες βαλβίδες εισαγωγής-εξαγωγής και αντλία λαδιού, φλάντζες κεφαλής από χαλκό και λόγο συμπίεσης 11:1, με οδηγό τον Jomes Hoegh.

Μετά τη μεγάλη αυτή επιτυχία, η εταιρία σκάφτεται να παράγει περιορισμένο αριθμό X132 Hellcat την επόμενη Άνοιξη.

Δείτε την προσπάθεια τους στο παρακάτω βίντεο.