10ο Bold ‘Or Classic 2012

 Οι λάτρεις των αγώνων κλασσικών μοτοσυκλετών από όλη την Ευρώπη, έχουν ραντεβού το τριήμερο από 19 έως 21 Οκτώβριου στη Γαλλία, για το 10ο BoldOr Classic στην πίστα του Magnycours. Μια γνωστή πίστα με πολύ καλές υποδομές για τις ομάδες και τους θεατές.

Μια πίστα τεχνική με το παράξενο να είναι, οι ονομασίες σε κάποιες στροφές της, που είναι εμπνευσμένες από άλλες διεθνής πίστες, όπως η γρήγορη στροφή Estoril και η φουρκέτα Adelaide. Είναι ένα circuit με αργά και γρήγορα chicane, έχοντας μια μεγάλη ευθεία που ξεκινά μετά τη φουρκέτα Adelaide, που συνήθως οι οδηγοί στρίβουν με πρώτη σχέση στο κιβώτιο της μοτοσυκλέτας τους. Το Magnycours δεν έχει σχεδόν καθόλου υψομετρικές διαφορές, εκτός από ένα μικρό λόφο στην στροφή Estoril.

Bold ‘Or Classic 2012

Το  BoldOr Classic είναι ένας αγώνας τεσσάρων ωρών για μοτοσυκλετες πάνω από 500cc κατασκευασμένες μέχρι το 1983, χωρισμένος σε δυο δίωρα τμήματα.

Για πρώτη φορά και με αφορμή τη δέκατη επέτειο, θα υπάρχει και η κατηγορία BoldOr Classic Post για μοτοσυκλετες κατασκευασμένες από το 1984 έως το 1991, με μοντέλα θρύλους ανάμεσα στις συμμετοχές, όπως Honda RC 30, Suzuki GSXR, Ducati 851, Suzuki RG 500… και αυτός σε δυο δίωρα τμήματα. Ακόμη μια κατηγορία με πολύ ενδιαφέρον είναι οι μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες από 350cc – 500cc κατασκευασμένες από το 1945 έως το 1972.

Bold ‘Or Classic 2012

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πολλές παράλληλες εκδηλώσεις θα υπάρχουν στους χώρους της πίστας. Λίγες μόλις εβδομάδες από την παγκόσμια παρουσίαση της στην Διεθνή έκθεση της Κολονίας η Yamaha Motor France θα παρουσιάσει στο κοινό την ανανεωμένη FJR 1300, δίνοντας τη δυνατότητα και για Test-Drive σε επιλεγμένα μοντέλα της. Η B.M.W. η Aprilia & η Moto Guzzi σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους θα προσφέρουν και αυτές τη δυνατότητα δοκιμής μοτοσυκλετών τους. Θα υπάρχει στούντιο φωτογραφίας για όσους θέλουν να φωτογραφηθούν με την μοτοσυκλετα τους, που στο τέλος της εκδήλωσης, ύστερα από την ανάρτηση τους στο Face book θα βραβευτεί αυτή με τα περισσότερα like.

Bold ‘Or Classic 2012Bold ‘Or Classic 2012

Εκθέσεις με αγωνιστικές μοτοσυκλετες όπως, Honda 250 RS,  Yamaha 250 Replica,  Yamaha 500 OW53,  Yamaha 750 TZ, Suzuki 500 RG, Suzuki 750 TR, Honda 500 RS, Yamaha 500 TZ… και υπό την αιγίδα της Γαλλικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (F.F.V.E.) μοντέλα των δεκαετιών ’60 – ’70, ακόμη παζάρι μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, μοτοσυκλετων, συναυλίες και όλα αυτά με εισιτήριο 20€ για όλο το τριήμερο και 12€ για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες τις Κυριακής, με δωρεάν είσοδο των παιδιών μέχρι 12 ετών και δωρεάν χώρο στάθμευσης. Τυχεροί όσοι βρεθούν εκεί.

Παρεμπίπτοντος έχουμε και στην Ελλάδα αγώνα στην πίστα των Μεγάρων το ίδιο σαββατοκύριακο, σίγουρα θα έχουμε καλύτερο καιρό …

Bold ‘Or Classic 2012

Sources