50 χρόνια Ταινίες James Bond – Οι Μοτοσυκλέτες του

Το 2012 είναι μια χρονιά με πολλές επετείους. Έχουμε ήδη αναφερθεί στη συμπλήρωση των σαράντα χρόνων από την κατασκευή της Kawasaki Z1 (Διαβαστε εδώ), ακόμη φέτος συμπληρώνονται και τα τριάντα χρόνια από την κατασκευή της Suzuki GSX 1100S KATANA, αλλά πιο επίκαιρη αυτή τη στιγμή, από τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων ταινιών James Bond δεν υπάρχει.

Με την ευκαιρία της προβολής της τελευταίας ταινίας του Βρετανού υπέρ-πράκτορα, ‘Skyfall’, που κάνει σήμερα πρεμιέρα στη χωρά μας, σκεφτήκαμε να κάνουμε ένα αφιέρωμα στις μοτοσυκλέτες, που στο πέρασμα αυτού του μισού αιώνα ζωής των ταινιών James Bond, πέρασαν από τις σκοτεινές αίθουσες του κινηματογράφου κυνηγώντας, σώζοντας η βοηθώντας τον να «νικήσει» τους «κακούς».

Τα φώτα χαμηλώνουν, καθίστε αναπαυτικά…, και  ξεκινάμε με την πρώτη παρουσία μοτοσυκλετας, στην ταινία Thunderboll του 1965 με πρωταγωνιστή τον Sean Connery και πρωταγωνίστρια μοτοσυκλέτα την B.S.A. Lightning 650cc.

BSA 650 LIGHTING

Τα φώτα χαμήλωσαν για να δείτε και το βίντεο …

Η δεύτερη παρουσία μοτοσυκλετας σε ταινία του Άγγλου πράκτορα γίνεται έξι χρόνια μετά, το 1971 με πρωταγωνιστή πάλι τον Sean Connery στην ταινία Diamonds are for Ever και είναι ένα τρίροδο ATV Honda ATC 90cc.

HONDA ATC

Δείτε το βίντεο

Στη ταινία The spy who loved me το 1977 με τον Roger Moore στο ρόλο του James Bond κάνει την εμφάνισή της μια Kawasaki Z900 με Sidecar, το οποίο εκτοξεύεται εν ίδει πυραύλου εναντίον του, χωρίς να καταφέρει να τον βλάψει, στη συνέχεια εκτοξεύεται και αυτή με τη σειρά της μαζί με τον «κακό» που τον κυνηγάει.

KAWASAKI Z900 WITH SIDECAR

Δείτε το βίντεο

Στα χιονισμένα βουνά, στην  ταινία For your eyes only του 1981 κάνουν την εμφάνιση τους δυο Yamaha XT 500 με πυροβόλα στα φλας τους και καρφιά στους τροχούς, να κάνουν γιγαντιαίο σλάλομ κυνηγώντας τον Roger Moore.

yamaha XT 500

Δείτε το βίντεο

Δυο χρόνια αργότερα το 1983 στη ταινία Octopussy πάλι με τον Roger Moore στον πρωταγωνιστικό ρόλο, κάνει το πέρασμα της μια B.M.W. R100 CS.

BMW R100 CS

Η πιο περίεργη κατά τη γνώμη μας μοτοσυκλέτα που κάνει την εμφάνιση της στις ταινίες του γκατζετάκια πράκτορα είναι μια κατ’ ευφημισμό Yamaha XJ 650 Turbo Seca στην ταινία Never say Never again του 1983 με τον εμφανώς γερασμένο για την ενσάρκωση του πράκτορα  Sean Connery, μόνο για αυτό το ρόλο, γιατί ο τύπος ακόμη και τώρα στα 82 του χρόνια είναι γοητευτικότατος.

YAMAHA-XJ-TURBO-SECA-1

Δείτε το βίντεο

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και συγκεκριμένα το1995, ο πέμπτος κατά σειρά Bond, Pierce Brosnan, στην πρώτη του ταινία σαν Πλωτάρχης του Βασιλικού Ναυτικού, το Goldeneye, κάνει το «μαγικό» που μόνο ένας Bond μπορεί να κάνει. Παίρνοντας την πεσμένη Cagiva 600cc W16,πεφτει στον γκρεμό και κάνοντας ελεύθερη πτώση, προλαβαίνει το αεροπλάνο που πέφτει ακυβέρνητο… και σώζεται …………………….

CAGIVA

Δείτε το βίντεο για να το θυμηθείτε

Πρωταγωνιστικό ρόλο αυτή τη φορά και όχι σαν το απλό πέρασμα της B.M.W. R100 CS το 1983, κάνει μια άλλη B.M.W.. Στην ταινία του 1997 Tomorrow never Dies με τον Pierce Brosnan στο τιμόνι της B.M.W. R1200C περνά από όλους τους δρόμους και στέγες του Vietnam, όχι ακριβώς μόνος του, αλλά κυριολεκτικά με συνοδηγό, τη γοητευτική Κινέζα κατάσκοπο Wai Lin (Michelle Yeoh)

BMW R 1200 C

Θαυμάστε τους στο βίντεο


 

Την σκυτάλη από τον Pierce Brosnan έχει πάρει από την ταινία Casino Royale το 2006 ο Daniel Graig, ο έκτος κατά σειρά James Bond και στη δεύτερη ταινία του, Quantum of Solace (2008) με πολλή «κομψό» τρόπο οικειοποιείται μια Montesa Cota 4RT  για να κάνει τη «δουλεία» του.

montesa cota 4rt quantum of solace

Δείτε το βίντεο

Σήμερα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας η τελευταία ταινία της σειράς, με τίτλο Skyfall και πρωταγωνιστή των Daniel Graig.

Θα την δούμε το βράδυ, αλλά ξέρουμε ότι ο Daniel Graig με τη βοήθεια μιας Honda CRF250R και του κατάλληλου επιτελείου, πετάει πάνω από τις στέγες της Κωνσταντινούπολης. Δείτε το βίντεο με το πώς γυριστήκαν οι σκηνές με τη  CRF και εμείς πεταγόμαστε για τα εισιτήρια, θα τα πούμε εκεί.

HONDA CRF250RHONDA CRF250R

Δείτε το βίντεο