Ελληνική Λέσχη Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας – 2ο CLASSIC JAP RIDE

Ελληνική Λέσχη Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας

H Ελληνική Λέσχη Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας,  την Κυριακή 26 Μαΐου διοργάνωσε το 2Ο CLASSIC JAP RIDE. Ως αφετηρία του αγώνα είχε οριστεί το κατάστημα “Μοτοκίνηση”  στη πλατεία Κένεντυ στο Χαλάνδρι, που υποδέχτηκε τα μέλη της Λέσχης και τους φίλους τους με χαμόγελο, καφέ και για τους «ξεχασιάρηδες» την πληθώρα των αξεσουάρ της διαθέσιμα για να συμπληρώσουν ό,τι ξέχασαν από τον εξοπλισμό τους.  Μια Honda CX 500 TURBO και η Yamaha TZR 250,σε άριστη κατάσταση περίμεναν τις υπόλοιπες της παρέας.

CJ-13 Ελληνική Λέσχη Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας

Στις 8:30 το πρωί, όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα ήταν εκεί για τον καθιερωμένο τεχνικό έλεγχο και λίγο πριν τις 9:30 π.μ., ο αγώνας ξεκίνησε, με τον ήλιο να καθρεφτίζεται στις καλογυαλισμένες και «ετοιμοπόλεμες» κλασικές Ιαπωνικές μοτοσυκλέτες.

CJ-2 CJ-8 CJ-10 Ελληνική Λέσχη Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας

Τα πρώτα χιλιόμετρα στους σχεδόν άδειους δρόμους μέχρι την Εθνική Οδό κύλισαν γρήγορα, βγαίνοντας από τον ασφυκτικό κλοιό της πόλης ο ρυθμός άρχισε να ανεβαίνει, μέχρι η παλιά Εθνική Οδός να γίνει το δικό τους «σιρκουί» για τις πρώτες χρονομετρημένες ειδικές διαδρομές.  Με το Road-book στο ρεζερβουάρ η συνέχεια της διαδρομής έκρυβε μια ευχάριστη έκπληξη στους φίλους της κλασικής Ιαπωνικής μοτοσυκλέτας, το Road-book τους οδήγησε στην είσοδο του Αυτοκινητοδρομίου των Μεγάρων.

CJ-15 CJ-16 Ελληνική Λέσχη Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας

Εκεί χωρίς χρονοτριβή, παρατάχτηκαν και ετοιμάστηκαν για την είσοδό τους.  Είναι εντυπωσιακό να βλέπεις σύνολα (αναβάτη + μοτοσυκλέτα) που κόντευαν τον έναν αιώνα σε άθροισμα, με τι προσμονή περίμεναν, την είσοδο τους για ένα γύρο ζεστάματος και τρεις γρήγορους… γύρους στη πίστα των Μεγάρων, αλλά όπως λένε για τους άντρες…όσο και να μεγαλώσουν, μόνο τα παιχνίδια τους αλλάζουν… και αν έχουν και δυο τροχούς και ένα μοτέρ, παλιούς ή καινούργιους, δυνατό ή όχι, δεν έχει σημασία, τόσο το καλύτερο.

CJ-30
Φωτογραφιες: Σταύρος Σωφρονάς
CJ-29
Φωτογραφιες: Σταύρος Σωφρονάς
Ελληνική Λέσχη Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας
Φωτογραφιες: Σταύρος Σωφρονάς

Η μικρή στάση στα Ίσθμια ήταν αναμενόμενη, η έξαψη στα πρόσωπα των οδηγών λόγο της αδρεναλίνης από την πίστα και της ύπαρξης μικρών απρόοπτων (…όλα μέσα στο πρόγραμμα είναι…), που ευτυχώς χωρίς δυσάρεστα αποτελέσματα, έσβησε στη δροσιά του Ισθμού και του καφέ.  Με τα πειράγματα μεταξύ των συμμετεχόντων να δίνουν και να παίρνουν, με τα επίθετα, «κουλός», «κότα» κ.τ.λ. και τις εκφράσεις «…σε πέρασα σαν περίπτερο» και «δεν είδες από πού σου ήρθε» να ακούγονται από παντού.

Ελληνική Λέσχη Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας

Μετά την ανασύνταξη οδηγών και μοτοσυκλετών, οι δοκιμασίες συνεχίστηκαν για αρκετά χιλιόμετρα στους φιδίσιους δρόμους της Ορεινής Κορινθίας.  Με τα απρόοπτα να μην λείπουν και σε αυτό το κομμάτι της διαδρομής, όχι τίποτα σοβαρό αλλά μια λάθος στροφή, ένα λάθος διάβασμα του Road-book,καθυστέρησε κάποιους για την άφιξη μετά το μεσημέρι στο προκαθορισμένο σημείο, για τον «εφοδιασμό» των οδηγών με καλό φαγητό, δροσερή μπύρα και χαλάρωση στην δροσιά των δέντρων.  Η υποδοχή στους λίγους αργοπορημένους, έγινε με πολλά γέλια και ένα ποτήρι μπύρας να τους περιμένει, χωρίς καν να προλάβουν ούτε τα κράνη τους να βγάλουν.

CJ-22 Ελληνική Λέσχη Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας

Οι κουβέντες μετά από ώρα για την «ανάλυση» του «αγώνα», της διαδρομής και της επιστροφής, είχαν δώσει τη θέση τους στις συζητήσεις για τις ετοιμασίες του επόμενου event της Ελληνικής Λέσχης Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας που θα γίνει σ’ έναν περίπου μήνα.

Ελληνική Λέσχη Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας

Πληροφορίες:

Ελληνική Λέσχης Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας

Μεσσηνίας 60-62 Αμπελόκηποι

Τηλ : 6989 77 46 19

email: classicjap.gr@gmail.com | info@classicjap.gr

Ιστοσελίδα: http://www.classicjap.gr/

Φωτογραφίες : CafeRacerCult

Ελληνική Λέσχη Ιαπωνικής Κλασικής Μοτοσικλέτας