«ΧΡΟΝΟΚΑΨΟΥΛΑ» – R120 R Classic Kit

Η Ιταλική UNITGARAGE μας παρουσίασε το 2012 το R 120 G/S KIT που αφορούσε την B.M.W. R 1200GS και την «μεταμόρφωση» της με μεγάλη επιτυχία, στην R 80 G/S των αρχών της δεκαετίας του 1980.

Ο Fabio Marcaccini, με τις πέντε συμμετοχές από το 1987 έως το 1992, σ’ένα από τους δυσκολότερους αγώνες παγκοσμίως το θρυλικό Παρίσι – Ντακάρ, με το R 120 G/S KIT μας έδειξε την αγάπη του για την έρημο και τις B.M.W. G/S.

Τώρα με το νέο κιτ της εταιρίας το R120 R Classic Kit, μας δείχνει την αγάπη του για τις κλασσικές και πολύ σημαντικές B.M.W. /5 των αρχών της δεκαετίας του 1970, κατασκευασμένες από το 1969 έως το 1973, οι R 50/5, R 60/5 και R 75/5 ήταν μοτοσυκλέτες σταθμός για την ιστορία της Γερμανικής εταιρίας.

Το R120 R Classic Kit της UNITGARAGE, σηματοδοτεί την επιστροφή στις ρίζες των αερόψυκτων, δυβάλβιδων, κλασσικών B.M.W. /5, διατηρώντας την άνεση και την σύγχρονη τεχνολογία του σήμερα (ABS,ESA,ψεκασμό, trip-computer) με τη νοσταλγία και γοητεία των ‘70s.

Σε διάστημα τριών ωρών και όπως λέει και ο Fabio Marcaccini, με «μικρή μηχανολογική γνώση και απλά εργαλεία», με τη βοήθεια ενημερωτικού βίντεο που προσφέρει η εταιρία, χωρίς να αλλάξεις τίποτα από τα γνήσια ανταλλακτικά της B.M.W. R 1200R, την βάζεις στην «χρονοκάψουλα» και την μεταμορφώνεις στις κλασσικές και γοητευτικές R 50/5, R 60/5 και R 75/5 των αρχών του 1970.

 R 1200R

Το νέο κιτ είναι συμβατό με όλα τα μοντέλα της B.M.W. R 1200R, από το 2006 έως το 2013 και ανά πάσα στιγμή ο ιδιοκτήτης έχει την δυνατότητα να επαναφέρει τη μοτοσυκλέτα στην αρχική της μορφή.

R 120-KIT2 
Αρχικά το R120 R Classic Kit περιλαμβάνει, σέλα και χειρολαβή συνεπιβάτη, φτερά εμπρός και πίσω, πλαϊνά καπάκια, κάλυμμα ρεζερβουάρ και βάση φαναριού και οργάνων. Προαιρετικά όμως υπάρχουν και άλλα αξεσουάρ για να συμπληρώσουν την αλλαγή της B.M.W. R 1200R σε αερόψυκτη, δυβάλβιδη B.M.W. /5, όπως κάγκελα προστασίας του κινητήρα κατασκευασμένα από ατσάλι με επίστρωση χρωμίου, προστατεύοντας τις κεφαλές των κυλίνδρων και επιτρέποντας την πρόσβαση για την συντήρηση της μοτοσυκλέτας, ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην αρχική μορφή της μοτοσυκλέτας σαν μεμονωμένο αξεσουάρ.

 R120-KIT3

R120-KIT4
Χρωμιομένη σήτα και σωλήνας προστασίας για το ψυγείο λαδιού με την δυνατότητα και αυτά να χρησιμοποιηθούν στην αρχική μορφή της μοτοσυκλέτας. Ανεμοθώρακας της Hubert μικρός σε μέγεθος αλλά προσφέροντας επαρκή προστασία από τον αέρα για πιο άνετο ταξίδι. Κατασκευασμένα από καουτσούκ, στηρίγματα για τα γόνατα στο ρεζερβουάρ, που πέραν της χρησιμότητας τους ειδικά στο φρενάρισμα της μοτοσυκλέτας (δεν γλιστρούν τα πόδια πάνω στο ρεζερβουάρ) δίνουν μια πιο Vintage πινελιά στην αλλαγή.

Βάση για τοποθέτηση βαλιτσών και βαλίτσες 35 λίτρων της Krauser, άλλο ένα αξεσουάρ που βουτάει στο παρελθόν των B.M.W. /5 και το φέρνει πιο κοντά στον ιδιοκτήτη μιας B.M.W. R 1200R, χωρίς να σημαίνει ότι με τις εργοστασιακές βαλίτσες που ενδεχομένως υπάρχουν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα, είναι στην διακριτική ευχέρεια του ποιες θα χρησιμοποιήσει. Μια χειροποίητη στην Ιταλία, δερμάτινη τσάντα ρεζερβουάρ συμπληρώνει τον ταξιδιωτικό εξοπλισμό που προτείνει η UNITGARAGE.

Το R120 R Classic Kit, είναι διαθέσιμο σε δυο χρώματα λευκό και μαύρο, υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς άβαφου κιτ, δίνοντας τη βάση στον ιδιοκτήτη πάνω σ’αυτό αν θέλει να το βάψει με το χρώμα της αρεσκείας του από την /5, που ήταν λευκό, πορτοκαλί, μαύρο, ασημί και μπλε. Υπάρχει σειρά με αυτοκόλλητα για το ρεζερβουάρ και το εμπρός φτερό σε λευκό και μαύρο, σε περίπτωση που αυτή είναι η επιλογή του.

Η «χρονοκάψουλα» της UNITGARAGE καταφέρνει και κάνει πράξη για τους ιδιοκτήτες των σύγχρονων B.M.W. R 1200R, αυτό που η εταιρία έγραφε στην τελευταία σελίδα του ενημερωτικού φυλλαδίου της για τις /5 ( σε διάσταση Α3, έγχρωμο και με οκτώ σελίδες).

For the sheer joy of riding”

 R120-KIT5

Sources

Φωτογραφίες: Zep Gori