Harley Davidson – Heritage Softail Blue Smoke

Όταν είναι κάτι να γίνει, ο κόσμος να χαλάσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα γίνει…
Όταν είσαι εξοικειωμένος με τις «τρύπες» και από το πρωί ως το βραδύ με αυτές ασχολείσαι, δεν σου είναι δύσκολο να «ξετρυπώσεις» το αντικείμενο του πόθου σου, όπως έκανε ο Βασίλης.

Για να μην παρεξηγηθούμε, η δουλεία του Βασίλη είναι το piercing, εξού και οι «τρύπες» θα τον βρείτε στο Μοναστηράκι, Πανδρόσου 85, γιατί όπως λέει … αν ψήνεσαι για τρύπα, ρώτησέ με….

Εμείς όμως ψηνόμαστε να μάθουμε για το πώς «ξετρύπωσε» τη Heritage Softail, που όταν την είδε κίτρινος πυρετός τον έπιασε έτσι όπως ήταν βαμμένη κίτρινη καναρινί.  Ας μάθουμε από τον ίδιο λοιπόν πως η Heritage SoftailYellow Fever τότε, έγινε Heritage Softail Blue Smoke τώρα.

HDB-1

Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για τη< μοτοσυκλέτα σου?

Είναι μια Heritage Softail μοντέλο 2000.  Έχοντας πουλήσει εδώ και καιρό την τελευταία μου μοτοσυκλέτα, μια Yamaha VMax, πάντα στο μυαλό μου ήταν καρφωμένη η ιδέα της απόκτησης μιας Harley Davidson.

Μου είχε γίνει, σχεδόν, έμμονη ιδέα.  Μέχρι να βρω αυτό που ήθελα, μετρίαζα την προσμονή μου αποκτώντας ότι αξεσουάρ μου άρεσε γύρο από τις μοτοσυκλέτες από το Milwaukee και δεν είναι και λίγα.

Ψάχνοντας καθημερινά, εντόπισα μια αγγελία για μια μοτοσυκλέτα που βρισκόταν στην Πάτρα, σε τιμή που μπορούσα να διαπραγματευτώ.  Μίλησα με τον ιδιοκτήτη της για να κανονίσουμε ένα ραντεβού να τη δω, δεν ήταν άσχημη η προοπτική να γυρίσω από την Πάτρα με τη μοτοσυκλέτα, στη χειρότερη περίπτωση, θα χάζευα την ωραία διαδρομή από το τρένο και θα άκουγα τον αγαπημένο μου Elvis.

 

HDB-18

Αν είναι κάτι λοιπόν να γίνει… για καλή μου τύχη η μοτοσυκλέτα δεν είχε ταξιδέψει για Πάτρα και βρισκόταν στην Αθήνα σε κάποιο κατάστημα στη Δάφνη, που εκ τον υστέρων έμαθα ότι δεν είχε καμία ενημέρωση ότι πωλείτε !!!.

Μετά τα απαιτούμενα τηλέφωνα και συνεννοήσεις το ραντεβού κλείστηκε, ο πυρετός της προσμονής για την αγορά της έγινε κίτρινος όταν την είδα, αλλά αυτό που έβλεπα μέσα στο μυαλό μου είχε προοπτική, η τιμή κανονίστηκε και το όνειρο έγινε πραγματικότητα το καλοκαίρι του 2012.

Ήταν το καλύτερο δώρο που μπορούσα να κάνω στον εαυτό μου, μετά από ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχα ξεπεράσει.

 

HDB-2

Πότε ξεκίνησες το project?

Η μοτοσυκλέτα ήταν αρκετό καιρό αποθηκευμένη και σε ακινησία, οπότε το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν ένα πολύ καλό service, αλλαγή μπαταρίας και ελαστικών, συντήρηση των αναρτήσεων και ένας γενικός καλλωπισμός, σκουριές, γυαλίσματα, που σε αυτό το κομμάτι με βοήθησε ο Φραντζέσκο από το moto clinic.

 

HDB-MC1

Μετά τις πρώτες βόλτες και ταξίδια, η αφορμή δόθηκε από κάτι σκασίματα του χρώματος γύρω από τις τάπες της βενζίνης και σε κάποια άλλα σημεία της μοτοσυκλέτας.  Ξεκινώντας τις συζητήσεις με φίλο επαγγελματία σε αυτό τον τομέα για το βάψιμο ολόκληρης της μοτοσυκλέτας, μεταξύ μπύρας και κουβέντας στη παρέα προστέθηκε ο Χάρης.  Στο χώρο και αυτός, με αγάπη και ταλέντο στους αερογράφους.  Η ομάδα έδεσε και το αποτέλεσμα το βλέπετε.

Μεγάλωσα δίπλα στη θάλασσα, μένω δίπλα της και ήθελα πάντα να την κουβαλάω μαζί μου, γι’αυτό και το μπλε χρώμα της με τους γκρίζους αφρούς των κυμάτων επιλέχτηκαν να την αγκαλιάσουν.

Στη διάρκεια που χρειάστηκε για να ολοκληρωθούν οι εργασίες, δεν έμεινα με σταυρωμένα τα χέρια. Φτιάχτηκε η σέλα, μπήκαν τελικά Fishtail της KERKER, καρμπυρατέρ S&S, μεγαλύτερο ρεζερβουάρ (8 gallons / 30 liter) και όλα αυτά τελείωσαν μαζί με το 2012.

Δώρο στη γιορτή μου λοιπόν η Heritage Softail Blue Smoke.

 

HDB-5

HDB-4

HDB-13

Που τη συντηρείς

Με την αρχική «περιπέτεια» της αγοράς της, γνώρισα και τον Κώστα Γούσιο στη Δάφνη, όπου τελικά βρισκόταν η μοτοσυκλέτα και συνεχίζω να την εμπιστεύομαι στο συνεργείο του, αν και ασχολούμαι και εγώ με τη συντήρηση της.

 

HDB-11

Βρίσκεις εύκολα ανταλλακτικά , αξεσουάρ για τη μοτοσυκλέτα σου;

Ναι και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό για κάτι ειδικευμένο.

 

HDB-19

HDB-16

Ποια ήταν η πρώτη μοτοσυκλέτα που αγόρασες;

Μια Vespa PK 50 και η πρώτη «μεγάλη» μοτοσυκλέτα ήταν μια Suzuki PE 250

 

HDB-12

Ποια είναι η αγαπημένη σου διαδρομή με αυτή τη μοτοσυκλέτα ;

Από τον Πειραιά μέχρι το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, με ηρεμεί και με ευχαριστεί πολύ.  Άλλη αγαπημένη μου, είναι η διαδρομή μετά τη Ναύπακτο προς Μεσολόγγι, αν και όπου υπάρχει δρόμος είναι ΟΚ.

 

HDB-6

Ποιοι είναι οι δικοί σου μοτοσυκλετιστικοί ήρωες;

Η καρτουνίστικη παρέα του Joe Bar Team και ο Δικαστής Dred, ο Rossi πιάνετε…?

 

HDB-17

Ποιες άλλες μοτοσυκλέτες έχεις στο γκαράζ σου και ανεξαρτήτου κόστους ποιες θα ήθελες να είχες.

Δεν χρειάζομαι καμία άλλη μοτοσυκλετα από τη στιγμή που έχω αυτή που πάντα ονειρευόμουν, αν και η νέα Yamaha VMax δεν με αφήνει ασυγκίνητο, όπως και μια Harley Davidson Sportster Cafe Racer, που μάλλον θα είναι και το επόμενο project …

 

HDB-15

Τι σ’έχει δυσκολέψει για να συντηρήσεις το πάθος σου για τη μοτοσυκλέτα?

Τίποτα μέχρι τώρα.  Το πάθος μου με βοηθάει να αντιμετωπίσω τις όποιες δυσκολίες.

 

HDB-7

Ποιες οι συμβουλές σου για κάποιους με το ίδιο πάθος?

Να μην σταματήσουν ποτέ να ονειρεύονται, τα όνειρα δεν έχουν ποτέ ημερομηνία λήξης και να προσπαθούν να καταφέρουν τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα.

 

HDB-3

Αν η μοτοσυκλέτα σου ήταν τραγούδι, φαγητό ,ταινία, βιβλίο ποιο θα ήταν για σένα?

Αν ήταν ταινία, Wonderers, βιβλίο The Games of Thrones, τραγούδι, Elvis Presley τα πάντα…και φαγητό, ένα σπέσιαλ πιάτο σερβιρισμένο στην στολισμένη με piercing κοιλιά της «καλής» μου…

 

HDB-20

Βασίλη ευχαριστούμε, μετά από αυτό, ας κάνουμε ένα τσιγάρο με τους γκρι καπνούς του να αιωρούνται στον αέρα, που είναι γεμάτος με το soundtrack ενός ΒΑΣΙΛΙΑ (KING ELVIS)….

 

Κειμενο: Λεωνίδας Πολίτης | Φωτογραφιες: CafeRacerCult