ΦΗΜΕΣ … Moto Guzzi – Νέος υγρόψυκτος κινητήρας …?

Οι φήμες λένε…, ότι ένας νέος υγρόψυκτος κινητήρας V-Twin 90 μοιρών σχεδιάζεται από την Moto Guzzi  και τον αρχιμηχανικό της Federico Martini.

Μετά τις φήμες για τον υγρόψυκτο Boxer από την B.M.W, που τελικά δεν έμειναν φήμες και τον είδαμε φέτος στη νέα GS 1200,το εργοστάσιο του Mantello del Lario, υπό τη σκέπη του Piaggio Group όπου ανήκει η Moto Guzzi, ετοιμάζει την επόμενη μεγάλη του κίνηση μετά τη παρουσίαση της Moto Guzzi California 1400.

  MGC-1

Ο νέος κινητήρας δεν θα προέρχεται από την εξέλιξη των ήδη υπαρχόντων που κινούν τις μοτοσυκλέτες της Moto Guzzi και εξελίχτηκαν στο πέρασμα των δεκαετιών, από τον πρώτο που κατασκευάστηκε στα 60’s από τον θρυλικό μηχανικό Giulio Cesare Carcano.

750cc Engine
750cc Engine

0 νέος υγρόψυκτος κινητήρας, σε σχέση με τον υπάρχοντα αερόψυκτο, θα έχει δυο εκκεντροφόρους επικεφαλής και τέσσερεις βαλβίδες ανά κύλινδρο, θα είναι πιο συμπαγής, θα πληροί τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων και θα είναι ο ισχυρότερος που θα έχει βγει ποτέ από τις γραμμές παραγωγής του Ιταλικού εργοστασίου. 

1400cc Engine
1400cc Engine

Φημολογείται ότι ιπποδύναμη του θα είναι κοντά στα 140 PS και ο κυβισμός του στα 1.300cc, το κιβώτιο ταχυτήτων του νέου κινητήρα θα περιστρέφεται από την αντίθετη κατεύθυνση του στροφαλοφόρου άξονα, για να καταπολεμήσει την αντίδραση της ροπής αδρανείας από την κίνηση του διαμήκη άξονα του στροφάλου.

Το σχέδιο είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να είναι έτοιμο για τα μοντέλα του 2015. Μήπως μετά τη νέα Moto Guzzi California 1400, δούμε και το όνομα της Moto Guzzi Le Mans  με το νέο υγροψυκτος κινητήρας V-Twin 90 μοιρών στο κατάλογο των μοντέλων της εταιρίας …, οι φήμες λένε …  

TATOI 41         

Sources  

Engines photos: Moto Guzzi  

Photos California 1400 & Le Mans: CafeRacerCult