Δοκιμή: Kawasaki W800 Cafe Style

         “Love Me Two Times” (The Doors)

Την αγαπήσαμε στην βασική έκδοση της σαν Kawasaki W800 , τώρα την αγαπήσαμε για δεύτερη φορά σαν Kawasaki W800 Cafe Style, για τους ίδιους λόγους σίγουρα, αλλά και για άλλους καινούργιους, διαφορετικούς. Είδαμε ξανά και νιώσαμε όσα μας άρεσαν, ανακαλύψαμε νέα, όπως και ότι ήταν εκεί από το παρελθόν, με λίγο «γκρίζα» απόχρωση στο μυαλό μας.

   W800CS-2  

Μια αγάπη που ξεκίνησε, για τους παλαιότερους από τη Kawasaki W1 στα μέσα της δεκαετίας του 1960, συνεχίστηκε ή άρχισε, για τους νεότερους στα τέλη της δεκαετίας του’90 με την Kawasaki W650 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με τις Kawasaki W800,Kawasaki W800 Special Edition και Kawasaki W800 Cafe Style.

 W800CS-13

Η Kawasaki W800 Cafe Style έχει αυτό το παραπάνω που, ίσως, έλειπε από τη βασική έκδοση. Είναι μια μοτοσυκλέτα απλή, διασκεδαστική, να την οδηγείς χωρίς πολλές ερωτήσεις, πολλή άνετη για καθημερινή μετακίνηση και με τα πρόσθετα αξεσουάρ αυτής της έκδοσης, να ανεβάζουν τα RetroVintage στάνταρ.

 W800CS-10

Οι διαφορές της W800 Cafe Style είναι εύκολα ορατές, τα μάτια σου πρώτα θα περιπλανηθούν στο Bikini Fairing βαμμένο στο χρώμα της μοτοσυκλέτας που καλύπτει το μεγάλο φανάρι και τα δυο όργανα που είναι υπεύθυνα για την επαρκή πληροφόρηση του αναβάτη, με μια σύγχρονη πινελιά την οθόνη υγρών κρυστάλλων στο ταχύμετρο και τις ενδεικτικές λυχνίες, για φλας, μεγάλη σκάλα φώτων, ένδειξη νεκράς, ρεζέρβας και λαδιού, στο στροφόμετρο. Μια απλή και καλαίσθητη κατασκευή για την στήριξη του θα βοηθήσει και τον κάτοχο της βασικής έκδοσης W800 να το προσαρμόσει εύκολα στη μοτοσυκλέτα του και να της δώσει το Cafe Style που θα ήθελε.

 W800CS-9

W800CS-14

Η περιπλάνηση των ματιών θα συνεχιστεί, αφού αγκαλιάσουν τις καμπύλες του 14 λίτρων, δίχρωμου, ρεζερβουάρ με το μεγάλο νέο λογότυπο τηςW και τα λαστιχένια μάγουλα που στηρίζουν τα γόνατα και δεν τα αφήνουν να γλιστρήσουν στο φρενάρισμα της μοτοσυκλέτας, στις καμπύλες της νέας Cafe Style σέλλας, που διατηρεί το ύψος της στα 790mm και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους αναβάτες να ακουμπούν με ευκολία τα πόδια τους στο δρόμο. Προσφέρεται και αυτή σαν αξεσουάρ, δίνοντας τη γεύση του Cafe Style στη βασική έκδοση.

 W800CS-11

W800CS-12

Τα μάτια (όραση) περιπλανήθηκαν στις καμπύλες και τις λεπτομέρειες της W800 Cafe Style, τα χέρια (αφή) τις αγκάλιασαν και τις πήγαν βόλτα.

Αν και τα πόδια έψαξαν τη μανιβέλα…, το δεξί χέρι πίεσε το κουμπί της μίζας στους μαύρους (όχι πλαστικούς)  διακόπτες και ένας μπάσος αλλά χαμηλός ήχος (ακοή) σαν θρόισμα ακούστηκε από τα δυο Burgess style τελικά, θυμίζοντας μας τις «γκρι» αποχρώσεις της W. Αυτός μάλλον είναι και ο λόγος που η Kawasaki προσφέρει στο κατάλογο των αξεσουάρ της σειράς, ολοκληρωμένο σύστημα εξατμίσεων της Remus (2σε2) σε μαύρο ματ για της έκδοση W800 Special Edition και χρωμιομένο για τις υπόλοιπες, σύστημα ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται στο W800 Gentlemen Cup.

 W800CS-19

Το αριστερό χέρι πατώντας τη ρυθμιζόμενη μανέτα του συμπλέκτη και το αριστερό πόδι να ψάχνει τον απομακρυσμένο λεβιέ ταχυτήτων…, με την εμπλοκή της πρώτης ταχύτητας στο κιβώτιο, θετικά και χωρίς θόρυβο, το «γκρι» χρώμα φεύγει πια από το μυαλό μας, που πλημμυρίζει με μυρωδιές (όσφρηση) και στο στόμα μας ένα μεγάλο χαμόγελο σχηματίζεται από το ροπάτο τράβηγμα του αερόψυκτου, δικύλινδρου σε σειρά, ψεκαστού κινητήρα των 773cc.

 W800CS-7

Με το νέο Bikini Fairing να κάνει μια χαρά τη δουλεία του, χωρίς τριξίματα και θορύβους, προσφέρει μεγαλύτερη προστασία απομακρύνοντας τον αέρα από το στήθος του αναβάτη, δίνει τη δυνατότητα, πέρα από το Cafe Style που χαρίζει, για μεγαλύτερη ταχύτητα ταξιδιού από τα 120-130km/h της βασικής έκδοσης.

 W800CS-3

Η νέα Cafe Style σέλλα με νέο, λίγο πιο σκληρό υλικό και πιο λεπτή στο σημείο που εφάπτεται του ρεζερβουάρ από τη σέλλα της βασικής έκδοσης, δίνει μεγαλύτερη άνεση στον αναβάτη και βοηθά, ειδικά τα χαμηλότερα αναστήματα, στους επιτόπιους ελιγμούς με τη μοτοσυκλέτα σβηστή. Για τον συνεπιβάτη… τι να   πούμε…, λόγο των μικρών διαστάσεων της το Cafe ύφος γαρ, σίγουρα ότι πρέπει να αγαπάει πολύ τον οδηγό και να έχει ειδικές διαστάσεις…, για μικρές διαδρομές μέσα στη πόλη είναι υποφερτή και θα βοηθήσουν και οι δυο χρωμιομένες χειρολαβές για τη στήριξη του, για μεγαλύτερες διαδρομές, ή άλλη σέλλα, η άλλο μέσο ή … περισσότερη αγάπη. 

 W800CS-1

Η αληθινή δοκιμή τελικά για τη Kawasaki W800 Cafe Style, είναι τα έκπληκτα μάτια όσων την βλέπουν και η απορία, από πια χρονοκάψουλα δραπέτευσε και κυλά στους δρόμους πάλι.

W800CS-15

Είναι μια φιλική, μαλακή, εύκολη στη χρήση μοτοσυκλέτα για καθημερινή μετακίνηση και για μικρά ή μεγάλα ταξίδια, αυτό εξαρτάται από τον αναβάτη, αυτή είναι το καλύτερο μέσο, τόσο ευχάριστη και oldschool που αρέσει και στους λάτρεις των RetroVintage κατασκευών, αλλά θα ταιριάξει και στους αρχάριους αναβατές ή αυτούς που επανέρχονται μετά από χρόνια αποχής και θέλουν μια μοτοσυκλέτα με στυλ και άποψη, αλλά εύκολη στη χρήση της και με τους νέους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς διπλωμάτων μην ξεχνάμε ότι ανήκει στην Α2 κατηγορία και μπορούν να την οδηγήσουν οι κάτοχοι αυτού του διπλώματος για μοτοσυκλέτες μέχρι 35KW.

…Love me two times girl, one for tomorrow, one just for today, Love me two times…

                                                                              “Love Me Two Times” (The Doors)

 W800CS-20

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε.  Λεωφ. Κηφισού 29 Αιγάλεω – Τηλ: 210 34 10

ΤΙΜΗ: W 800 Cafe Style: 10.140 €
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 773 cm3, αερόψυκτος, τετράχρονος, δικύλινδρος με 1 ΕΕΚ, 8 βαλβίδες με ψεκασμό 34 mm.
ΜΕΤΑΔΟΣΗ: 5-ταχύτητες, αλυσίδα
ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ: Ιπποδύναμη 48 PS (35KWA2) / 6.500rpm, ροπή 6,1 kgf-m (60Nm) / 2.500 rpm
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ: Εμπρός, τηλεσκοπικό πιρούνι 39 mm με διαδρομή 130mm, πίσω, διπλά αμορτισέρ με διαδρομή 106mm & προφόρτιση ελατηρίου σε 5 θέσεις.
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ: Εμπρός,100/90-19, πίσω, 130/80-18
ΦΡΕΝΑ: Μπροστά δίσκος 300mm με δαγκάνα δυο εμβόλων, πίσω ταμπούρο 160mm
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: Μεταξόνιο 1.465 mm, ύψος σέλας 790 mm, ρεζερβουάρ 14 lit, βάρος 217 (πλήρης υγρών)

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Κράνος NZI – Μπουφαν : Lookwell LTD’74  

ΚΕΙΜΕΝΟ: Λεωνίδας Πολίτης   ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μιχάλης Λαζαρίδης

Gallery