Νέα Triumph Bonnie Special Edition – …όπως η τελευταία Bonneville T140W TSS

Η τελευταία επετειακή έκδοση της Triumph Bonneville, είναι εμπνευσμένη και αποτελεί φόρο τιμής στην τελευταία Bonneville που κύλησε τους ακτινωτούς τροχούς της από τη γραμμή παραγωγής του εργοστάσιου στο Meriden το 1982, την Triumph Bonneville T140W TSS .

Η νέα επετειακή Bonnie, έχει βαμμένο το ρεζερβουάρ της σε μαύρο χρώμα με χρυσό σιρίτι και τα φτερά σε ματ ασημί. Βουρτσισμένο αλουμίνιο στις  λεπτομέρειες του κινητήρα όπως η κεφαλή, το καπάκι του συμπλέκτη και του alternator, τις αλλαγές συμπληρώνουν οι μαύροι καθρέφτες και η χρωμιομένη χειρολαβή συνεπιβάτη.

Θα είναι διαθέσιμη μέσα στη χρονιά.  

TRIUMPH-T140W TSS

Η Triumph Bonneville T140W TSS ήταν το τελευταίο μοντέλο της εταιρίας πριν κλείσει και το εργοστάσιο στο Meriden μείνει σιωπηλό, κατασκευάστηκαν μόνο μερικές εκατοντάδες κομμάτια το 1982, κάτι που την κάνει εξαιρετικά σπάνια και ακριβή.

Η Bonneville T140W TSS, όπως αναφέρουν πληροφορίες της εποχής, ήταν μια αποτελεσματική αλλά εύθραυστη κατασκευή. Στον υπάρχοντα κινητήρα της Bonneville με μίζα και ηλεκτρονική ανάφλεξη, οι αλλαγές για την T140W TSS ήταν, η νέα μανιβέλα και η οκταβάλβιδη κεφαλή, μετατρέποντας σε ομαλότερο, πιο εύστροφο και πρόθυμο τον κινητήρα, χωρίς να χάσει καμία από τις παραδοσιακές ιδιότητες του, που τόσο αγάπησαν οι κάτοχοι των Bonneville σε όλο το κόσμο.

Η Westlake οκταβάλβιδη κεφαλή σχεδιάστηκε αρχικά τη δεκαετία του ’70 για αγωνιστική χρήση και δεν ήταν σε επίπεδο αξιοπιστίας τέτοιο, ώστε να τοποθετηθεί σε μοντέλο παραγωγής. Η χύτευση της το αδύναμο σημείο της, κάτι που οδήγησε σε καταστροφικές συνέπειες στα μοντέλα παραγωγής. Ήταν ένα μεγάλο σχέδιο με άσχημα αποτελέσματα λόγο κακής εκτέλεσης.

Θα μπορούσε να θεωρηθεί η απόλυτη , η πιο εξελιγμένη, μια «πραγματική» Bonneville, αλλά ήταν το κύκνειο άσμα μιας εταιρίας που η ακμή της είχε παρέλθει προ πολλού, μέχρι την έλευση του John Bloor το 1984, που με όραμα, πολύ δουλεία και κόπο έφτασε την εταιρία στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται σήμερα.

Triumph Motorcycles

Triumph Motorcycles – Greece

Sources