RIDER’S ART AND CRAFT

Η μοτοσυκλέτα είναι για μας τρόπος ζωής, είναι Πόθος και Πάθος, μας λένε η Τίνα και ο Σίμος, ο Σίμος και η Τίνα, (προς αποφυγή παρεξηγήσεων…)του RIDERS ART AND CRAFT, καταφέρνοντας να συνδέσουν αυτό, το τόσο σημαντικό, κομμάτι της ζωής τους με τη δουλειά και τις δεξιότητες τους.

Μοτοσυκλετιστές και οι δυο, με κάποιες από τις δεκαπέντε συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες που θέλουν να έχουν στην κατοχή τους, όχι για συλλογή, αλλά για να τις οδηγούν, να είναι ήδη στο δρόμο κάθε μέρα. Οι κλασσικές  τους για τις εκτός Εθνικού οδικού δικτύου διαδρομές ,οι τουριστικές για να γυρίσουν την υπόλοιπη Ευρώπη που τους έχει μείνει, με στόχο το Nordcapp και για μια βόλτα από την πιστά πάντα θα ξεκλέψουν λίγο χρόνο, για να κάνουν και το Level 4 του California Superbike School που τους έχει μείνει.

CB

Τι είναι όμως το RIDERS ART AND CRAFT; ας αφήσουμε καλύτερα τους ιδίους να μας πουν…

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το RIDERS ART AND CRAFT;

Οι επισκευές του εξοπλισμού μοτοσυκλέτας ξεκίνησαν δειλά-δειλά, επισκευάζοντας στην αρχή το δικό μας, των φίλων μας στη συνέχεια και μετά, από στόμα σε στόμα, πήγε παρακάτω. Στο χώρο της επισκευής δερματίνων ειδών, δραστηριοποιούμαστε από το 1997

Μια από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πελάτες μας είναι το Lettering (…το «στόλισμα» του αγωνιστικού και όχι μόνο εξοπλισμού, με γράμματα και λογότυπα) όντας οι πρώτοι στην Ελλάδα. που ασχοληθήκαμε.

Αφορμή στάθηκε η επίσκεψη ενός φίλου και η ερώτηση, καθώς είχε αλλάξει μάρκα μοτοσυκλέτας, αν μπορούμε να βγάλουμε από το αγαπημένο του δερμάτινο Jacket τα γράμματα της προηγούμενης και να δημιουργήσουμε και να ράψουμε το logo της νέας.

BA-5BA-6

Τα σχέδια, τα γράμματα και τα logos που μας ζητάνε οι πελάτες μας είναι μοναδικά για τον καθένα και δε γίνεται να αντιγραφούν, κρατώντας την αυθεντικότητα τους, με λίγη φαντασία και ίσως με μια μικρή βοήθεια από εμάς, το αποτέλεσμα θα είναι πάντα μοναδικό για το καθένα.

Εκτός του Lettering, που στις τελευταίες δουλειές μας έχει εξελιχθεί με νέα υλικά και τεχνικές, ερχόμενες από το MotoGP, όπως τα λογότυπα από βινύλιο που γαζώνονται στις αγωνιστικές φόρμες των αγωνιζόμενων στα Πρωταθλήματα ταχύτητας, προσφέροντας καλύτερη εφαρμογή και μικρότερο βάρος, χωρίς να εμποδίζουν καθόλου τις κινήσεις των οδηγών κατά τη διάρκεια του αγώνα, προσφέρουμε στους πελάτες μας αλλαγές φερμουάρ σε όλο τον εξοπλισμό, από μπουφάν και φόρμες μέχρι μπότες και εξοπλισμό ταξιδιού, όπως και φερμουάρ για την ένωση μπουφάν με παντελόνι.

NV-1NV-2

Μπορούμε να φέρουμε στα μέτρα του πελάτη μας τον εξοπλισμό του, φαρδαίνοντας, στενεύοντας, μακραίνοντας ή κονταίνοντας ( … ο καλός Προκρούστης για τα ρούχα) το μπουφάν ή το παντελόνι του και επισκευάζοντας τυχόν φθορές στα κουμπιά και στις ταινίες Velcro. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε όλες τις εργασίες δεν επηρεάζεται καθόλου η μεμβράνη αδιαβροχοποίησης σε όσα προϊόντα τη διαθέτουν.

Έχουμε ακόμη τη δυνατότητα κατασκευής και εφαρμογής μικρής ή μεγάλης «καμπούρας» (HUMP)σε δερμάτινα μπουφάν, αλλαγή φόδρας, βάψιμο και φρεσκάρισμα δερμάτινου εξοπλισμού, όπως μπορούμε να αναλάβουμε και τον καθαρισμό του.

Πότε ξεκίνησε το RIDERS ART AND CRAFT

Μετά από πολύ ψάξιμο και ενημέρωση από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον χώρο από όλο το κόσμο, ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε πρώτοι στην Ελλάδα το 2008.

TINA2

Τι αγαπάτε περισσότερο στη  δουλειά σας;

Όταν ξαναδώσουμε ζωή, έτσι το βλέπουμε εμείς, σε κάτι κατεστραμμένο ή ταλαιπωρημένο από τον καιρό και τη χαρά στα πρόσωπα των πελατών μας με το αποτέλεσμα της δουλειάς μας.

BA-1BA 1

BA-4BA 4

Ένα περιστατικό που μας ενέπνευσε και μας έδωσε δύναμη και μεγάλη χαρά, ήταν η κατασκευή του λογοτύπου της φόρμας, της αγωνιστικής ομάδας (Boneapart Racing) του Alan Kemster, του αναβάτη που μετά από ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα του (όταν μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου τον χτύπησε τον Ιούνιο του 1990) έχασε το δεξί του πόδι και χέρι και με την τεραστία ψυχική του δύναμη, θέληση, προσπάθεια και αγάπη για τη μοτοσυκλέτα επανήλθε, ζει μια κανονική ζωή, οδηγεί μοτοσυκλέτα!!! και τρέχει σε αγώνες !!!

BAR-2BAR-1

Τι ζητάνε οι πελάτες σας αυτό τον καιρό σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν;

Δεν έχει αλλάξει κάτι αξιοσημείωτο, εμείς προσπαθούμε και κρατάμε τις υπηρεσίες μας σε υψηλό επίπεδο και τις τιμές μας χαμηλά.

… και μια τελευταία ερώτηση, το σήμα του RIDERS ART AND CRAFT θυμίζει ..

Το σήμα του  RIDERS ART AND CRAFT είναι το Τρισκέλιον, ένα σύμβολο που αποτελείται από τρία λυγισμένα ανθρώπινα πόδια, ή τρεις αλληλοσυνδεόμενες σπείρες. Τρισκέλιον ονομάζεται και οποιοδήποτε άλλο σύμβολο με τρία σκέλη ή κάποιο τρίπτυχο ή γενικά οτιδήποτε που βρίσκεται σε τριπλή συμμετρική περιστροφή.

Το Τρισκέλιον ως σύμβολο συναντάται σε πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, σε Μυκηναϊκά αγγεία, σε νομίσματα και σε κάποια ελληνικά πήλινα αγγεία εμφανίζεται ως οικόσημο σε ασπίδες πολεμιστών και ναι θυμίζει τη σημαία του Νησιού του Man, που είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο από το περίφημο αγώνα Tourist Trophy (IOM TT), συνδυάζει λοιπόν Ελληνική, Παγκόσμια αλλά και μοτοσυκλετιστική Ιστορία.

SHOP LOGO

Ευχαριστούμε πολύ, Τίνα και Σίμο, Σίμο και Τίνα, RIDERS ART AND CRAFT.

Άλλη μια πολύ καλή προσπάθεια, στην Ελλάδα του σήμερα, από ανθρώπους με επαγγελματισμό και αγάπη για αυτό που κάνουν, προσφέροντας μας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Κείμενο: Λεωνίδας Πολίτης – Φωτογραφίες: CafeRacerCult & RIDERS ART AND CRAFT

Gallery