Adrenaline Junkies Workshop – Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Το πρώτο βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα William S. Burroughs περίοπτου μέλους της beat generation των ‘50s, με τίτλο Junkie”, εκδόθηκε το 1953 από τον εκδοτικό οίκο Ace Books. Οι εκδόσεις του κυρίως ήταν φθηνά χαρτόδετα βιβλία, χωρίς σκληρό εξώφυλλο, στην ιδία κατηγορία με τα comic, τις αστυνομικές ιστορίες φαντασίας και απευθύνονταν σε αναγνώστες που έψαχναν έναν εύκολο τρόπο να περάσουν την ώρα τους, όπως στο μέτρο της Νέας Υόρκης.

Στη Θεσσαλονίκη στο Ωραιόκαστρο, βρίσκεται η βάση των Adrenaline Junkies και Custom, Cafe Racer Junkieγίνεται, οποίος από κοντά τη δουλειά τους έχει τη τύχη να δει και να θαυμάσει. Επίπεδο δουλειάς και γνώσης, που κατά τη γνώμη μας τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από ό,τι βλέπουμε και θαυμάζουμε από τον υπόλοιπο κόσμο.

AJ-17

Σ’ένα χώρο μεγάλο και προσεγμένο κατασκευάζουν μοτοσυκλέτες όχι πρόχειρα,αλλα με σχέδιο και γνώση, αφού τις «ανατινάξουν» πρώτα όπως λένε, για να τις επαναφέρουν στη μορφή που έχουν αποφασίσει για το κάθε project, όντας έτοιμες για καθημερινή χρήση, περασμένες από εξονυχιστικό δικό τους έλεγχο με φλας πινακίδα και εφοδιασμένες με όλα τα απαραίτητα και από του κράτους, λέγε με Κ.Τ.Ε.Ο τους ελέγχους περασμένες, οι κατασκευές τους είναι έτοιμες για πολλά «εθιστiκά» χιλιόμετρα.

Τον Αχιλλέα τον γνωρίσαμε από κοντά τον περασμένο Σεπτέμβριο στο DGR 2013, τότε δώσαμε ραντεβού να τα πούμε από κοντά και να γνωρίσουμε όλη την ομάδα των Adrenaline Junkies, το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και με τη βοήθεια του Νίκου και του Στέργιου, βρεθήκαμε για λίγες μέρες στη Βόρεια Ελλάδα που είχε πολλά να μας προσφέρει.

Suzuki Savage LS 650 - Cafe Racer
Suzuki Savage LS 650 – Cafe Racer

Με τη  βροχή να μη λέει να σταματήσει, τη παλιά ξυλόσομπα να μας ζεσταίνει από το κρύο του Μάρτη/Γδάρτη, η κουβέντα για αυτό που αγαπάμε, ήταν το καλύτερο ξόρκι για τον αγριεμένο καιρό και ξεκίνησε κάπως έτσι…

Αχιλλέα μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για σένα και τους Adrenaline Junkies;

Ξεκινήσαμε μαζί με τον Γιάννη το 1993, στην αρχή με το να κατασκευάζουμε και να «φτιάχνουμε» Street Fighter. Το 1998 δημιουργούμε τους Adrenaline Junkies χρησιμοποιώντας σαν χώρο (φιλοξενούμενοι), το Ηλεκτρολογείο Αυτοκινήτων του πατέρα του Γιάννη.

AJ-16

Από το 2010 βρισκόμαστε στο νέο μας χώρο στο Ωραιόκαστρο, για να μπορούμε να κάνουμε φασαρία και να φτιάχνουμε Cafe Racer

Τι αγαπάς περισσότερο στη  δουλειά σου;

Περισσότερο απ’όλα το δικαίωμα που μας έχουν δώσει οι πελάτες μας, να κατασκευάζουμε μοτοσυκλέτες που μόνοι μας, ούτε το χρόνο ούτε τι δυνατότητα είχαμε να κάνουμε.

Moto-Guzzi V65 Decepticons
Moto-Guzzi V65 Decepticons

Ποια είναι η αγαπημένη σου μοτοσυκλέτα να δουλεύεις μαζί της;

Όλες οι Ιαπωνικές μοτοσυκλέτες από τα τέλη της δεκαετίας το ’70 μέχρι και το τέλος των ‘80s, με λίγο μεγαλύτερη συμπάθεια στις Suzuki GS και GSX.

Honda CB 750 K7 Cafe Racer
Honda CB 750 K7 Cafe Racer

Τι σε έχει δυσκολέψει στη δουλειά σου;

Τα ψάξιμο όσων ανταλλακτικών δεν βρίσκονται εύκολα και δεν μπορούν να κατασκευαστούν.

Βρίσκεται εύκολα και που ανταλλακτικά για τις αναπαλαιώσεις ή τα project που αναλαμβάνεται και αν χρειαστεί κατασκευάζεται ανταλλακτικά για τις μοτοσυκλέτες που φτιάχνεται;

Τα περισσότερα τα βρίσκουμε εύκολα και μέσω των συνεργατών μας ή του διαδικτύου, αν χρειαστεί και βεβαία κατασκευάζουμε ή μετασκευάζουμε ό,τι χρειαστεί για τις ανάγκες του κάθε project.

AJ-14

Τι ζητάνε οι πελάτες αυτό τον καιρό σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν;

Πλέον ο περισσότερος κόσμος δεν θέλει Show Bikes, θέλει η μοτοσυκλέτα του να κυκλοφορεί σχεδόν καθημερινά στο δρόμο με ασφάλεια, κάτι που για εμάς είναι προτεραιότητα.

AJ-2

Τι θα έκανε την δουλειά σου πιο εύκολη;

Τα πράγματα θα είναι λίγο πιο εύκολα για εμάς, όταν εξοικειωθούν με τους χρόνους των projects κάποιοι από τους συνεργάτες μας.

AJ-15

Πιστεύεις ότι οι κλασσικές μοτοσυκλέτες, οι  Cafe Racer, bobber, Street Tracker … κάνουν για καθημερινή μετακίνηση;

Μα και βέβαια, από τι στιγμή που έχουν κατασκευαστεί και προετοιμαστεί σωστά με γνώμονα την ασφάλεια, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

AJ-9

Ποια μοτοσυκλέτα θα ήθελες να αναπαλαιώσεις στην αρχική της μορφή και ποια να Customμάρεις;

Στην αρχική της μορφή θα ήθελα να αναπαλαιώσω μια Victoria V35 Bergmeister (350cc) και πολύ θα ήθελα να ασχοληθώ χωρίς φραγμούς με μια μεγάλη δίχρονη Kawasaki 750 Mach III ή μια Bimota SB2.

ΤοJunkieτου Burroughs, που στις πρώτες εκδόσεις του δημοσιεύθηκε με το ψευδώνυμο William Lee, ήταν ένα ημι-αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα που εστίαζε στη ζωή του ως εθισμένου στα ναρκωτικά και θεωρήθηκε ένα δημιουργικό κείμενο για τον τρόπο ζωής των Junkiesστις αρχές του 1950.

«Εθισμένοι» εδώ και 15 χρόνια με τις Cafe Racer και Custom κατασκευές οι Adrenaline Junkies, έχουν ακόμη πολλές σελίδες να μας γεμίσουν, για να κατευνάσουν τον «εθισμό» μας για τις σωστά, όμορφες Custom μοτοσυκλέτες.

Adrenaline Junkies
Adrenaline Junkies-Facebook

Κείμενο: Λεωνίδας Πολίτης
Φωτογραφίες : CafeRacerCult

Gallery