OLIVEDRAB GREEN MOTORCYCLES

Η πρώτη, εύλογη για εμάς ερώτηση, στον Γιάννη Μαθιουδάκη ιδρυτή τηςOLIVEDRAB GREEN MOTORCYCLESήταν τι σημαίνει η λέξη “Olivedrab”.

Σε ελεύθερη μετάφραση είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για το χακί χρώμα των στρατιωτικών οχημάτων και κάποιον στρατιωτικών στολών, είναι το χακί όχι ματ αλλά ούτε και γυαλιστερό χρώμα, είναι το χρώμα που έχει φτιαχτεί με την πατίνα του χρόνου να κυλάει στη χημική του σύσταση.

ODM-30

Οπότε αφού λύσαμε την απορία μας για το τι σημαίνει η λέξη “Olivedrab”, η επόμενη απάντηση, μας έλυσε την απορία και για την OLIVEDRAB GREEN MOTORCYCLES”.    

Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια για σένα και την “OLIVEDRAB GREEN MOTORCYCLES”.

Η  “OLIVEDRAB GREEN MOTORCYCLES είναι  μια πρωτοβουλία, μια κίνηση εσωτερικής ανάγκης περισσότερο, που ξεκίνησε το 2012 με επίκεντρο την αγάπη μας για τις κλασσικές μοτοσυκλέτες τις HarleyDavidsonκαι ειδικά των μοντέλων WL, WLA, WLC, EL, UL, ULHκαιFL, με σκοπό την βοήθεια με τις εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις μας και τα ειδικά εργαλεία μας (εποχής, με το παλαιότερο να έχει πάνω από 100 χρόνια χρήσης!!!) για τα συγκεκριμένα μοντέλα, στην επισκευή ή ανακατασκευή των αγαπημένων αυτών μοτοσυκλετών ώστε με χαρά να τις βλέπουμε ξανά σε κυκλοφορία, προσφέροντας όμορφες αναμνήσεις στους παλαιότερους και ενθουσιασμό και γνώση στους νεότερους γύρω από τις κλασσικές μοτοσυκλέτες των δεκαετιών ’30, ’40 και ’50.

0DM-9ODM-21

Η αγάπη μας στα μοντέλα αυτά δεν αποκλείει ,εννοείται, την επισκευή ή ανακατασκευή όλων των μοντέλων της Harley Davidson.

Με  πολυετή εμπειρία σαν στέλεχος της κεντρικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα και από το 2002 στέλεχος της εταιρίας MotoWorks μέχρι το 2010 και κάτοχος δυο 42 WLA, ενός 49 WLAκαι ενός 43 WLC, η συνεχεία για εμένα δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική.

ODM-25

 Ποια είναι η αγαπημένη σου μοτοσυκλέτα να δουλεύεις μαζί της;

Σχεδόν όλα τα  Flathead μοντέλα της Harley Davidson, τα WL, WLA και WLC 750cc, τα και UL 1200cc και τα ULH των 1360cc.

ODM-18

Τι σε έχει δυσκολέψει στη δουλειά σου;

Κάποιες φορές η ημιμάθεια ορισμένων μας δυσκολεύει, όμως η ενασχόληση μας τόσο καιρό με τη συγκεκριμένη δουλειά, μας έχει οπλίσει με πολύ υπομονή και γνώση, πάντα  προσπαθούμε να εξηγούμε με τον πιο απλό τρόπο πως έχουν τα πράγματα, προσπαθώντας να χρησιμοποιούμε την ενέργεια μας, προς όφελος του πελάτη και φίλου μας τελικά.

ODM-19

ODM-26

Βρίσκεις εύκολα και που ανταλλακτικά για τις αναπαλαιώσεις ή τα project?

Έχουμε κάποιο στοκ ανταλλακτικών, ειδικά για τις ανακατασκευές των παλαιότερων μοντέλων, ό,τι άλλο χρειαστεί το βρίσκουμε αν και για τα πιο σπάνια κομμάτια χρειάζεται λίγος χρόνος παραπάνω.

Ό,τι δεν υπάρχει πια, αφού εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να βρούμε το γνήσιο ανταλλακτικό που χρειαζόμαστε, έχουμε τη δυνατότητα να το κατασκευάσουμε.

ODM-16ODM-15

Τι ζητάνε οι πελάτες αυτό τον καιρό σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ο κόσμος πια και λόγω του διαδικτύου είναι πιο ενημερωμένος, κάτι που είναι καλό στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό που ζητάει και είναι λογικό και σε αυτή την κατεύθυνση πάντα κινούμαστε, είναι ειλικρίνεια, αξιοπιστία και επαγγελματισμό.

ODM-29

ODM-36

Τι θα έκανε την δουλειά σου πιο εύκολη;

Αν κάποια στιγμή στην Ελλάδα καταφέρουμε να έχουμε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον που να μας βοηθάει να «επιχειρούμε» και να δρούμε έτσι ώστε και καλό για εμάς να είναι και για τη χώρα.

ODM-37

Πιστεύεις ότι οι κλασσικές, CafeRacer, Bobber… μοτοσυκλέτες κάνουν για καθημερινή μετακίνηση;

Το γεγονός ότι η καθημερινή μοτοσυκλέτα μου είναι μοντέλο του 1942 δείχνει τι πιστεύουμε, πάντα όμως με την προϋπόθεση της σωστής συντήρησης ώστε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια στους δρόμους του σήμερα, ας μην ξεχνάμε ότι οι μοτοσυκλέτες αυτές κατασκευάστηκαν σε άλλους καιρούς με πολλή διαφορετικές κυκλοφοριακές συνθήκες.

ODM-24

Ποια μοτοσυκλέτα θα ήθελες να αναπαλαιώσεις στην αρχική της μορφή και ποια να Customάρεις;

Θα ήθελα να αναπαλαιώσω μια E 1000 Knucklehead ή μια EL 1200 Knucklehead, για το Customαρισμα θα ήθελα να κάνω το αντίθετο, δηλαδή να επαναφέρω πάλι στην αρχική μορφή της μια μοτοσυκλέτα όσες μετατροπές και να έχει υποστεί.

ODM-20

Δίπλα από τις εγκαταστάσεις της “OLIVEDRAB GREEN MOTORCYCLES”, βρίσκεται και το“OLIVEDRABGREENCAFE” θα μας πει λίγα λόγια και για αυτή τη δραστηριότητα;

Η ιδέα τουOLIVEDRAB GREEN CAFEγεννήθηκε λίγους μήνες αφού εγκατασταθήκαμε στο νέο μας χώρο. Μας αρέσει και αγαπάμε τη γειτονιά μας, πάντα είχαμε πολλή καλές σχέσεις μεταξύ μας, έτσι κι αλλιώς μαζευόμαστε μέχρι αργά το βράδυ περνώντας καλά και συζητώντας σχεδόν για τα πάντα, οπότε η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων έφερε τοOLIVEDRAB GREEN CAFEνα γίνει πραγματικότητα πριν από λίγους μήνες.

ODM-1ODM-6

Είναι ένα CAFE με επιρροές από τα καταστήματα της Δυτικής Ακτής των Η.Π.Α. μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, προσαρμοσμένο στην Ελληνική πραγματικότητα, με φωτεινά χρώματα χαλαρή διάθεση και νοσταλγία, με έντονα  το στοιχεία της μοτοσυκλέτας και του Rock n Roll.

ODM-2ODM-4

ΚείμενοΛεωνίδας  Πολίτης
Φωτογραφίες: CafeRacerCult

OLIVEDRAB GREEN MOTORCYCLES
OLIVEDRAB GREEN MOTORCYCLES – facebook
OLIVEDRAB GREEN CAFE – facebook

Gallery