HiROLLERS – SWING AND ROLL

Τους είδαμε, τους ακούσαμε και χορέψαμε… με τη μουσική τους και «ανεβήκαμε» από τη θετική ενέργεια που εκπέμπουν σε κάθε ζωντανή τους εμφάνιση, γιατί κατά τη γνώμη μας είναι μια μπάντα «γεννημένη» για live, αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες.

Γέμισαν με τις μουσικές τους μοτοσυκλετιστικά πάρτυ, 2nd Cafe Racer Athens Night, Ελληνική Λέσχη Moto GuzziThe Italian Job και μεγάλες εκδηλώσεις 8thInternational Athens Tattoo Convention.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του τρίτου «δίσκου» τους, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού στις μικρές ανάπαυλες μεταξύ των ζωντανών εμφανίσεων τους, επεξεργάζονται και τελειοποιούν το υλικό τους που αποτελείται από οκτώ νέα κομμάτια με δικούς τους στίχους και μουσική που συμπληρώνεται από τέσσερις διασκευές από τις αγαπημένες δεκαετίες τους των ‘40και ‘50s.

H2 H4

Σ’ ένα διάλειμμα τους για ξεκούραση, περισσότερο για τα όργανα τους γίνεται, γιατί φωτιά είχαν πάρει και οι «καπνοί» είχαν πνίξει τους χώρους της Art Track Studio βρήκαμε την ευκαιρία για μια μικρή κουβέντα με τον κοντραπασίστα και frontman της μπάντας Χρήστο Ζώη ώστε να τους γνωρίσουμε καλύτερα.

Πρώτα απ’όλα θα θέλαμε την ερμηνεία του ονόματος HiROLLERS’ και τις  μουσικές επιρροές της μπάντας.

Το όνομα HiROLLERSσημαίνει στην αμερικάνικη αργκό, αυτόν που ποντάρει μεγάλα ποσά στο καζίνο και γενικά στον τζόγο, αυτόν που δεν φοβάται το ρίσκο, με όλα τα επακόλουθα φυσικά. Οι μουσικές επιρροές μας είναι κατά κύριο λόγο από την εποχή αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, δηλαδή από τη δεκαετία του ‘40 έως και τις αρχές της δεκαετίας του ‘50 και είμαστε επηρεασμένοι από τα μουσικά ρεύματα εκείνης της εποχής, δηλαδή Swing, Jump Blues, Rhythm n Blues, Jive, Rumba κλπ.

Αυτό σημαίνει ότι η μουσική της εποχής και το ρεύμα της, σε μια δύσκολη περίοδο, σε εποχή ανάκαμψης μετά τον πόλεμο, ήταν χαρούμενο, μετά από μια δύσκολη περίοδο ο κόσμος ήθελε μια νότα αισιοδοξίας και αυτή του την πρόσφερε η μουσική. Κάτι που ταιριάζει απόλυτα και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, με αποτέλεσμα η μουσική μας να έχει μεγάλη απήχηση και στο ελληνικό κοινό που την έχει αγκαλιάσει, προσπαθώντας και εμείς από την μεριά μας να του δώσουμε μια νότα χαράς και αισιοδοξίας προτρέποντας τον να εκτονωθεί και όταν μιλάμε για τους Έλληνες, μιλάμε για έναν κόσμο που πάντα διψάει για χορό και διασκέδαση.

H18

Πότε δημιουργήθηκαν οι HiROLLERS’ και ποια είναι η σύνθεση τους

Οι HiROLLERSσυναντήθηκαν το 2005 με στόχο, όχι μόνο να παίξουν γνωστά κομμάτια της αγαπημένης τους μουσικής, αλλά να δημιουργήσουν το δικό τους μοναδικό στυλ και να αφήσουν τη δική τους σφραγίδα στο χώρο. Δημιουργούν μουσική που στην μεταπολεμική περίοδο στην Αμερική ονομαζόταν Jump Blues ή Jive. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι όλοι γνωστοί μουσικοί στο χώρο του Rock ‘n’ Roll και της Jazz.

Το σημερινό σχήμα των HiROLLERS αποτελείται από τους: Χρήστο Ζώη τραγούδι και κοντραμπάσο, Δημήτρη Κεφαλίδη ντραμς, Άγγελο Τσουρέλη πιάνο, Λευτέρη Δέρλο τενόρο σαξόφωνο, Γιάννη Κασέτα βαρύτονο σαξόφωνο, Γιάννη Καραγιαννάκη τρομπέτα και Γιώργο Μανέ, κιθάρα.

H3

Λίγα λόγια για την νέα σας δουλειά και τον τρίτο δίσκο που ετοιμάζετε

Η δουλειά αυτή είναι ένα στοίχημα για εμάς, με δικούς μας στίχους και μουσική, πηγαίνουμε ένα βήμα παρακάτω παίζοντας λίγο ποιο «δυνατά» την αγαπημένη μας μουσική, όχι μένοντας προσκολλημένοι σε μουσικά κλισέ και επαναλήψεις αλλά εξελίσσοντας τον ήχο μας. Αυτό είναι πιο εύκολο τώρα, έχουμε δέσει, έχουμε ωριμάσει και αυτό μας βοηθά να τα καταφέρουμε.

H9   

Ποιοι οι στόχοι σας για τη συνέχεια

Μετά το τέλος της ηχογράφησης ο στόχος είναι η δημιουργία ενός Video Clip, δουλεύουμε κάποιες ιδέες αυτό τον καιρό και ελπίζουμε μέσα στη χρονιά να είμαστε έτοιμοι. Δεν το κρύβουμε ότι ένας από τούς στόχος μας είναι κάποιες εμφανίσεις στο εξωτερικό και δουλεύουμε πάνω σε αυτό με τα μηνύματα να είναι ενθαρρυντικά μέχρι στιγμής, αλλά ο μεγαλύτερος στόχος μας είναι να βοηθήσουμε να συνεχιστεί και να μεγαλώσει η κουλτούρα του Swing και Rock ‘n’ Roll κινήματος στη χωρά μας.

Με εμφανίσεις όπως αυτή στο Fuzz ως support των Royal Crown Revue και την κοινή εμφάνιση τους τον Μάρτη με τον θρύλο Ray Gelato νομίζουμε ότι θα συνεχίσουν να είναι η σημαιοφόροι του Swing και Rock ‘n’ Roll κινήματος στη χωρά μας και ευχόμαστε οι σειρήνες απ’ τα ξένα να τους πλανέψουν και να τούς ταξιδέψουν προς τα εκεί σύντομα, όπως αυτοί ταξιδεύουν εμάς με τη μουσική τους.

H1

HiROLLERS
HiROLLERS – facebook

Κείμενο: Λεωνίδας Πολίτης
Φωτογραφίες: CafeRacerCult

Gallery