Dragon Exhaust – Made in Greece, Hand made Exhaust

Οι παλαιότεροι τις θυμούνται με το όνομα Spring στις αρχές της δεκαετίας το ’80 στην οδό Λένορμαν, οι νεότεροι τις γνωρίζουν με το όνομα Dragon Exhaust, όταν το 1998 νέα υλικά, νέα τεχνολογία, νέες εγκαταστάσεις και νέο αίμα, έφεραν αλλαγές εξέλιξης που επέβαλλαν την νέα ονομασία, Dragon Exhaust (by Spring), χωρίς όμως να ξεχνάνε τις ρίζες τους και τις αρχές τους.

Μια Ελληνική βιοτεχνία – οικογενειακή επιχείρηση, που κόντρα στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, προσπαθεί και δημιουργεί νέα προϊόντα, με νέα υλικά και τεχνολογία για σχεδόν όλες τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς και γιατί όχι, με λίγη βοήθεια και για τις αγορές του εξωτερικού.

Αλλά καλύτερα η ομάδα της Dragon Exhaust να μας βάλει τα πράγματα στη σειρά.

DE19

Η ενασχόληση μας με τις εξατμίσεις ξεκίνησε το 1979, κατασκευάζοντας στην αρχή εξατμίσεις αυτοκινήτων, αλλά το πάθος μας για τη μοτοσυκλέτα σιγά-σιγά μας οδήγησε, από το 1988, αποκλειστικά στην κατασκευή χειροποίητων ολοκληρωμένων συστημάτων εξάτμισης για μοτοσυκλέτες και τελικών.

DE26DE25

Η γκάμα των προϊόντων μας μπορεί να καλύψει σχεδόν όλες τις μοτοσυκλέτες τις Ελληνικής αγοράς από τις αρχές της δεκαετίας του 1970 μέχρι τα μοντέλα του σήμερα, με ολοκληρωμένα συστήματα και τελικά εξατμίσεων, ειδικά όλα τα BestSeller μοντέλα των δεκαετιών ’80 και ’90.

Όλες μας οι κατασκευές είναι 100% χειροποίητες, κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι, έχουμε όμως και τη δυνατότητα κατασκευής προϊόντων και από άλλα υλικά όπως τιτάνιο και ανθρακόνημα.  Αποκλειστικά δική μας είναι όλη η διαδικασία της σχεδίασης, της εξέλιξης και της κατασκευής των προϊόντων, αλλά θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα μας είναι οι Custom κατασκευές προϊόντων από κορυφαία υλικά σύμφωνα με το μοντέλο, την κατηγορία, τις επιθυμίες και απαιτήσεις των πελατών μας.

DE11

Μεγάλες αντιπροσωπείες μοτοσυκλετών στην Ελλάδα έχουν συνεργαστεί μαζί μας για την προσαρμογή των εργοστασιακών aftermarket εξατμίσεων τους στις μοτοσυκλέτες παραγωγής με μεγάλη επιτυχία.

Όλα τα προϊόντα Dragon Exhaust, είναι εύκολα στην πρόσβαση και επισκευή τους, καλύπτονται από 3 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης, περνώντας από τους ελέγχους ΚΤΕΟ, προσαρμοσμένα τις περισσότερες φορές στις απαιτήσεις των πελατών μας, προσφέροντας μοναδικότητα και σωστή λειτουργία.

Τι σας ευχαριστεί και αγαπάτε περισσότερο στη δουλειά σας;

Η δυνατότητα για δημιουργία που μας δίνεται ώστε να κατασκευάζουμε μοναδικά, πρωτότυπα, εκφράζοντας και τα καλλιτεχνικά μας ένστικτα, προϊόντα, ειδικά στις δύσκολες και απαιτητικές Custom κατασκευές.

«Πορωθήκαμε» και ευχαριστηθήκαμε τη δουλειά που κάναμε με δύσκολες μοτοσυκλέτες, Honda CBX 1050, θέλοντας στο μέλλον να ασχοληθούμε με αντίστοιχα project, όπως μια YamahaVMax ή μια Triumph Rocket.

CBX1050CBX1050-1

Τι σας δυσκολεύει στη δουλειά σας και τι θα την διευκόλυνε;

Ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον, θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε, προσφέροντας έτσι καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στους πελάτες μας, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες, εκσυγχρονίζοντας τον εξοπλισμό μας με νέα εργαλεία και μηχανήματα ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερη και ποιοτικότερη.

DE3DE21

Κατασκευάζετε αλλά προϊόντα εκτός των εξατμίσεων;

Κατασκευάζουμε προστατευτικά κάγκελα για όλες τις custom και όχι μόνο μοτοσυκλέτες, προεκτάσεις και ενισχύσεις υποπλαισίων (U) για Cafe Racer και Custom κατασκευές και επισκευάζουμε όλους τους τύπους των εξατμίσεων.

DE16DE22

Τι ζητάνε οι πελάτες σας σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν;

Οι περισσότεροι που είχαν μια παλιά μοτοσυκλέτα αποφασίζουν και την φτιάχνουν πάλι, πολλοί για καθημερινή μετακίνηση, άλλοι τις «φτιάχνουν» Cafe Racer, bobber, Street Tracker  οπότε ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς μας ασχολείται με μοτοσυκλέτες προηγούμενων δεκαετιών και κλασσικά μοντέλα, καθώς υπάρχει μια μεγάλη στροφή προς εκεί και ας μην ξεχνάμε την μεγάλη αγορά των «παπιών» στην Ελλάδα που υπάρχει με πολύ έντονη παρουσία στο χώρο.

...καλούπι για BMW R 51
…καλούπι για BMW R 51

R51

Με δίκτυο αντιπροσώπων σε όλη την Ελλάδα, με γκάμα προϊόντων που καλύπτει όλες τις μοτοσυκλέτες, από «παπί» και scooter, μέχρι ATV και σύγχρονες Superbike, η Ελληνική Dragon ExhaustMade in Greece, Hand made Exhaust αξίζει της προσοχής μας.

DE14

Dragon Exhaust
Dragon Exhaustfacebook

Κείμενο: Λεωνίδας Πολίτης
Φωτογραφίες: Cafe Racer Cult & Dragon Exhaust

Gallery