The Best of INTERMOT 2014

Περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες  πλημμύρισαν τους χώρους της φετινής 50ης INTERMOTστην Κολωνία, παρουσιάσεις νέων μοντέλων, νέων τεχνολογιών, αξεσουάρ και ό,τι άλλο νέο αφορά τον κόσμο της μοτοσυκλέτας ήταν στο «μενού» της.

Όπως τα τελευταία χρόνια σε όλες τις Διεθνείς Εκθέσεις και στην INTERMOT 2014, η Custom σκηνή και η κουλτούρα της, χάρη στη μεγάλη Παγκόσμια άνοδο της, δεν θα μπορούσε να λείπει, δίνοντας εντυπωσιακό παρόν με την πραγματοποίηση, για πρώτη φορά στα πλαίσια της INTERMOT, του Παγκοσμίου και Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, του γνωστού AMD, με νικητή στην κατηγορία Freestyleτον Freddie ‘ΚruggerBertrand με την B.M.W. K1600 NURB.

I1I4I6

Παρόν και σε αυτή Διεθνή Έκθεση, με ακόμη καλύτερη παρουσία, το περίπτερο του Ace Cafe London, παρουσιάζοντας, μετά την συνεργασία του με την Triumph και την παρουσίαση πριν λίγες ημέρες της Triumph Thruxton Ace, τις δικές του μοτοσυκλέτες από την Stonebridge και δίνοντας την δυνατότητα μέσω του διαγωνισμού του The Bench Glass σε συνεργασία με τις LSL, Bretters και ECON σε οκτώ συμμετέχοντες να μετατρέψουν τη μοτοσυκλέτα τους «επί σκηνής», σε μια γυάλινη προθήκη μπροστά στο κοινό της έκθεσης.

I7I8

Οι εταιρίες και αυτή τη χρονιά παρουσίασαν μοτοσυκλέτες εμπνευσμένες από το παρελθόν τους και την επιρροή της Custom σκηνής και κουλτούρας της.

I11

Η Ducati που μετά από αρκετό καιρό αναμονής που εντέχνως καλλιέργησε, παρουσίασε την Ducati Scrambler, διαθέσιμη σε τέσσερις εκδόσεις τις Icon, Urban Enduro, Classic και Full Throttle.

I10

Η κάθε μια με τις δική της προσωπικότητα και ιδιαιτερότητα, αλλά όλες στο ίδιο πνεύμα και με την ίδια βασική αρχιτεκτονική η οποία βασίζεται στον δικύλινδρο δεσμοδρομικό διάταξης L, με δυο βαλβίδες ανά κύλινδρο, αερόψυκτο των 803cc με ιπποδύναμη 75hp και στο πλαίσιο χωροδικτύωμα που τον αγκαλιάζει.

I14

Η Moto Guzzi παρουσίασε τις αναβαθμισμένες εκδόσεις της V7 II και η Triumph τρεις νέες Special Edition Bonneville, την T214 που με αυτό το όνομα τιμά το ρεκόρ ταχύτητας του Johnny Allen το 1956 με 214mph (344 km/h) συνδυάζοντας και την επέτειο των εκατό χρόνων αγώνων στη Λίμνη Bonneville , την Newchurch που ονομάζεται έτσι προς τιμήν του Παγκοσμίου Φεστιβάλ της εταιρίας “Tridays που γίνεται στο Neukirchen της Αυστρίας και την Spirit για να γιορτάσει το πνεύμα της προσαρμογής και της μετατροπής, ξεκινώντας από τηνINTERMOT 2014 της Κολωνίας.

I13I12

Η Yamaha με το θεσμό Yamaha Yard Built να την τροφοδοτεί με ιδέες και έμπνευση, για το 2015 παρουσίασε την αναβαθμισμένη XJR 1300 και XJR 1300 Racer, εμπνευσμένες από το παρελθόν φτιαγμένες για το μέλλον, όπως λέει η εταιρία.

I17

Ένα από τα μακροβιότερα μοντέλα της εταιρίας η XJR βρίσκετε ακριβός με το ένα πόδι (…η τροχό) στο παρελθόν και το άλλο στο παρόν, με τον αερόψυκτο τετρακύλινδρο των 1250cc, το μικρότερο ρεζερβουάρ (14,5 λίτρα από 21 λίτρα) και το μονόσελο με τα number plate για πλαϊνά καπάκια, πινελιές από την δεκαετία του ’70 από τη μια και την επίστρωση DLC (DiamondLike Carbon) για την εμπρός ανάρτηση (καλάμια), τα δυο αμορτισέρ της Ohlins για την πίσω μαζί με τον ψεκασμό να ακροβατεί με επιτυχία στο παρελθόν και το παρόν.

I20

Έτσι παίρνουμε μια πρώτη γεύση της μοτοσυκλετιστικής σκηνής, από την επιτυχημένη και ώριμη (…πενήντα χρόνια είναι αυτά) INTERMOT 2014, μέχρι την επόμενη Διεθνή Έκθεση την EICMA 2014 του Νοεμβρίου.

Κείμενο: Λεωνίδας Πολίτης
Φωτογραφίες: INTERMOT

Gallery