Adrenaline Junkies Workshop – Yamaha SR 500 Scrambler

Μια νέα Scrambler εκδοχή της Yamaha SR, η κόκκινη και «αστραφτερή» Yamaha SR 500 Scrambler των Adrenaline Junkies,έρχεται να προστεθεί μετά την Honda NX 650 Dominator Scrambler στις δημιουργίες των Ελλήνων Custom Builders.    

Η εντυπωσιακή SR 500 μοντέλο 1982, που φιλοξενήσαμε στο πρόσφατο SMF 2015. Μετά την πρώτη νιότη της στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και μένοντας σε αυτούς μέχρι τις αρχές των ‘90s, με δυο δεκαετίες «γλυκιάς ξεκούρασης» να ακολουθούν στο υπόγειο ενός ζαχαροπλαστείου, γλιτώνοντας την ανακύκλωση στο πάρα πέντε και μετά τον απαραίτητο γραφειοκρατικό αγώνα για την έκδοση νέων πιστοποιητικών, βρέθηκε στα χέρια των A.J. για την ολική μεταμόρφωση της σε αυτήν την «αστραφτερή» Yamaha SR 500 Scrambler, πανέτοιμη και ολοκαίνουργια για την επιστροφή της στους, με περισσότερη κίνηση από τότε… δρόμους της πόλης και όχι μόνο.

ScooterFest CaferacerCult 2015

Σκοπός του Project SR Scrambler ήταν η κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας για καθημερινή μετακίνηση, με στυλ και άποψη, έχοντας δυνατότητες για κίνηση εκτός δρόμου (…σε λογικά πλαίσια) και για μικρές ή μεγάλες εξορμήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Η αρχή έγινε με τον κινητήρα της SR 500, που στην ουσία είναι καινούργιος, σχεδόν όπως όταν βρήκε από το εργοστάσιο. Στρόφαλος, μπιέλα, πιστόνι, κεφαλή όλα είναι καινούργια, όπως και το κιβώτιο μετά την ανακατασκευή του. Το εργοστασιακό καρμπυρατέρ έχει αντικατασταθεί από ένα νέο Mikuni 38mm που συνεργάζεται με ένα ελεύθερο φίλτρο από την Uni.

ScooterFest CaferacerCult 2015

Ο λαιμός της εξάτμισης είναι χειροποίητος και βγαίνει ψηλά ώστε να συναντήσει το τελικό της Emgo δεξιά στην ουρά της SR , αφού όμως περάσει από την τρύπα που υπάρχει στο νέο πιο κοντό υποπλαίσιο της, ορίζοντας την οπτική αρμονία, τη διαφορετικότητα και την πρωτοτυπία της custom SR 500 Scrambler.

ScooterFest CaferacerCult 2015ScooterFest CaferacerCult 2015

Από την αριστερή μεριά του νέου υποπλαισίου έχει δημιουργεί ο απαιτούμενος χώρος για το καινούργιο μεγαλύτερο ψυγείο λαδιού και το νέο δοχείο που φιλοξενεί το λάδι του κινητήρα, μετά τις εκτεταμένες αλλαγές, βάση σχεδίου και πολλής μελέτης, του πλαισίου.

ScooterFest CaferacerCult 2015

Ψηλότερες αναρτήσεις της Progressive Suspension, βιδωμένες στις νέες βάσεις τους, έχουν πάρει την θέση των εργοστασιακών δίνοντας σε συνεργασία με τις πλήρως επισκευασμένες εμπρός, την σωστή ισορροπία στην κατασκευή να αντεπεξέλθει με επιτυχία στο νέο της ρόλο.

ScooterFest CaferacerCult 2015

Στον οποίο (κίνηση στην πόλη, πεζοδρόμια …, λίγο χώμα, στροφές σε δευτερεύοντες δρόμους …) έχουν έρθει για βοήθεια το χαμηλό εμπρός φτερό, το μεγάλο τιμόνι με τα γριπ της Biltwell, η «γρήγορη γκαζιέρα», τα λάστιχα διπλής χρήσης και η καρίνα, προερχόμενη από σανίδα Skateboard για την προστασία του κινητήρα, είπαμε πριν για πεζοδρόμια και χώμα … .

ScooterFest CaferacerCult 2015ScooterFest CaferacerCult 2015ScooterFest CaferacerCult 2015

Η ηλεκτρολογική δουλειά στην SR 500 Scrambler έχει γίνει από την αρχή, η μπαταρία έχει αντικατασταθεί από πυκνωτή Yamaha TTR 600, τα φλας είναι της K&S, το φανάρι της Rinder και το πίσω φανάρι στοπ της Emgo.

Η νέα σέλα της SR Scrambler είναι χειροποίητη και κατασκευασμένη από τους A.J., όπως και η τάπα βενζίνης του νέου ρεζερβουάρ (από Suzuki DR 400), οι βάσεις για το όργανο και τις  ενδεικτικές λυχνίες και η τάπα του δοχείου λαδιού.

ScooterFest CaferacerCult 2015

Αν και το 1982, έτος κατασκευής της SR 500 Scrambler, το τραγούδι με τις περισσότερες εβδομάδες στο #1 του Billboard ήταν το ‘I Love Rock n Roll της Joan Jet and The Blackhearts, μια αύρα από disco πέρασε στην επιλογή των χρωμάτων και των αυτοκόλλητων της Yamaha SR 500 Scrambler των Adrenaline Junkies, που μέσα από τι ματιά και τα «μαγικά» χέρια του Άκη Καλέντζη (Aesthetic Artek) υπεύθυνου για σχεδόν όλες τις δημιουργίες των A.J., τελικά ανέδειξε και ταίριαξε περισσότερο (…και με το #1 της εποχής) με το Rock n Roll πνεύμα και στάση ζωής, που διακατέχει ολόκληρη την ομάδα των Adrenaline Junkies.

ScooterFest CaferacerCult 2015  
Κείμενο: Λεωνίδας Πολίτης
Φωτογραφίες: Μιχάλης Λαζαρίδης

Adrenaline Junkies
Adrenaline Junkiesfacebook

Gallery