Retro Bikes Croatia – Kawasaki ZR 550B “Innuendo”

Από τα Δυτικά το φυσικό σύνορο της Κροατίας είναι η Αδριατική Θάλασσα. Ο «Ζέφυρος» στην ελληνική μυθολογία ήταν η προσωποποίηση του Δυτικού ανέμου (Πουνέντες για τους ναυτικούς), που το καλοκαίρι φέρνει υγρασία, αλλά την άνοιξη είναι ευχάριστος, ζεστός και ευεργετικός για τη γεωργία.

Στην δική μας περίπτωση, αν και Φθινόπωρο, ο «Ζέφυρος» των Retro Bikes Croatia ήρθε σαν ζεστός και ευεργετικός άνεμος να χαϊδέψει τις αισθήσεις μας και να προστεθεί μαζί με τις άλλες δυο δημιουργίες τους, την Honda CB 250 R.B.C. #1 και την Kawasaki Z650B1 “Heritage.

RBC_onedaystudio _ 0083

Η Kawasaki ZR 550BZephyr, αγοράστηκε από τους R.B.C. με τη φορεσιά της μοτοσυκλέτας καθημερινής μετακίνησης περνώντας απαρατήρητη μέσα στον αστικό λαβύρινθο. Δηλαδή έχοντας σχάρα με βάση για top-case, προστατευτικά κάγκελα κινητήρα, και τίποτα που να θυμίζει την αρχή της έκρηξης των γυμνών, ρετρό μοτοσυκλετών των αρχών της δεκαετίας το ’90, που η Kawasaki με τη σειρά των Zephyr (400, 550, 750, και 1100cc) εγκαινίασε.

Η καλή της κατάσταση όμως, παρά τα κοντά είκοσι χρόνια από τι στιγμή που κατασκευάστηκε και η αύρα του παρελθόντος, έκαναν την επιλογή της μια καλή βάση για όλα όσα είχαν στο μυαλό τους οι Retro Bikes Croatia. Ο στόχος ήταν η μικρή Zephyr να ζήσει τις ένδοξες ημέρες της τετρακύλινδρης ιστορίας της εταιρίας, των αρχών της δεκαετίας το ’70, με την Vintage αισθητική από τις πινελιές τους, δίνοντας της έτσι μια νέα δική της ταυτότητα, χωρίς να αφήνει πια κανένα «υπονοούμενο» για το τι είναι.

RBC_onedaystudio _ 0006

Η αρχή έγινε με ένα μισό fairing, σήμα κατατεθέν των Cafe Racer και η συνέχεια με μια νέα ουρά που παραπέμπει στις Z των ‘70s, με ολοκαίνουργια χειροποίητη ντυμένη με καφέ δέρμα σέλα που σε συνδυασμό με τα clip-on δημιούργησαν μια νέα, εντελώς διαφορετική θέση οδήγησης από ότι είχαν σκεφτεί οι σχεδιαστές της Kawasaki για την ZR 550, προσδιορίζοντας έτσι τη νέα της ταυτότητα.

RBC_onedaystudio _ 0007RBC_onedaystudio _ 0011

Με το πιο δύσκολο ίσως κομμάτι, την κατασκευή και την σωστή στήριξη του fairing και της νέας βάσης των οργάνων να τελειώνει με επιτυχία, όπως και το νέο υποπλαίσιο, η προσοχή τους στράφηκε στον κινητήρα της μικρής Kawa. Παρόλο τα μόνο 55.000 χιλιόμετρα από το 1996 η φροντίδα και η προσοχή του Zeljko και της ομάδας του στη σωστή και χωρίς προβλήματα λειτουργίας του κινητήρα, αλλάζοντας και ρυθμίζοντας τα πάντα, του έδωσαν ακόμη άλλες δυο δεκαετίες απροβλημάτιστης λειτουργίας.

Με το μεγαλύτερο κομμάτι της αισθητικής αναβάθμισης ολοκληρωμένο, κάνοντας μας τη μεγαλύτερη εντύπωση η αριστοτεχνικά απλή κάλυψη στο φιλτροκούτι και τον κινητήρα σχεδόν σε τέλεια κατάσταση, σειρά πήρε η αναβάθμιση των αναρτήσεων και των φρένων.

RBC_onedaystudio _ 0024

Για την εμπρός ανάρτηση, ένα ζευγάρι νέα ελατήρια, τσιμούχες, γλίστρες και φρέσκα λάδια, την έκαναν καλύτερη, σαν καινούργια και έτοιμη να συνεργαστεί με τα δυο νέα πίσω αμορτισέρ, ετοιμάζοντας την Kawasaki ZR 550B Innuendo να ανταποκριθεί στις όποιες νέες προκλήσεις τις επιφυλάσσουν οι νέοι δρόμοι που θα κυλίσουν οι τροχοί της με τα φρέσκα καινούργια τους λάστιχα.

Για τα φρένα τα νέα σωληνάκια υψηλής πίεσης, εμπρός και πίσω, τα νέα υγρά και ο σχολαστικός έλεγχος, τα έφεραν στα ίδια υψηλά επίπεδα να ανταποκριθούν μαζί με τις αναβαθμισμένες αναρτήσεις σχεδόν σε όλες τις χρήσεις.

RBC_onedaystudio _ 0081

Με την εξάτμιση 4 σε 1 με νέο κοντύτερο τελικό, βαμμένο σε μαύρο ματ χρώμα και τους λαιμούς ντυμένους με μαύρη heat rap ταινία. Τα νέα μικρά led φλας και φανάρι στοπ, τους μικρούς καθρέφτες στις άκρες των clip-on, με το πλαίσιο, τους τροχούς, το ψαλίδι και τις μπότες των καλαμιών βαμμένα άλλα σε ματ μαύρο χρώμα και άλλα σε σατινέ και με την έξυπνη αντίθεση της ανοιχτόχρωμης γραμμής στο ρεζερβουάρ να κάνει κοντράστ με την ολόμαυρη σιλουέτα της Innuendo, η ολική μεταμόρφωση της σε μια πανέμορφη Cafe Racer κατασκευή, δεν αφήνει κανένα «υπονοούμενο», μέχρι την επόμενη … .

RBC_onedaystudio _ 0071

Φωτογραφίες: OneDayStudio
Κείμενο: Λεωνίδας Πολίτης

Retro Bikes Croatia
Retro Bikes Croatia – facebook

Gallery