Suzuki INAZUMA 250 Custom – Suzuki Moto Greece collaboration with Adrenaline Junkies Workshop

Suzuki Moto Greece Custom Project #1Suzuki INAZUMA 250 Recursion Project

Βλέποντας την έκρηξη της custom σκηνής τα τελευταία χρόνια και ακολουθώντας την Παγκόσμια τάση για μοτοσυκλέτες με μοναδική «προσωπικότητα»,για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Suzuki Moto Greece σε συνεργασία με την ομάδα των Ελλήνων εκ Θεσσαλονίκης Custom Builders, Adrenaline Junkies Workshop παρουσίασε στο περίπτερο της, στην κεντρική πλατεία του Scooter Moto Festival 2015 την Suzuki INAZUMA 250 Custom.

Μέσα σε μια δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα και τη μοτοσυκλέτα και μετά από αρκετά χρόνια απουσίας της Ελληνικής αντιπροσωπείας των μοτοσυκλετών Suzuki από τις εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ του χώρου, με αφετηρία και αφορμή τη συμμετοχή της στο Scooter Moto Festival 2015, γίνεται πραγματικότητα η πρώτη συνεργασία της Suzuki Moto Greece με Έλληνες Custom Builders για τη «μεταμόρφωση» ενός καινούργιου μοντέλου της και σίγουρα όχι η τελευταία.

Στα μέσα Φεβρουαρίου 2015 μια κούτα με τα λογότυπα της Suzuki ξεφορτώνεται στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, στη βάση των Adrenaline Junkies, το φορτίο της, μια ολοκαίνουργια Suzuki GW 250 INAZUMA. Στόχος, η μεταμόρφωση της «ασχημούλας» INAZUMA σε μια μοτοσυκλέτα που σε τίποτα δεν θα θυμίζει την GW 250 όπως βρήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου.

Με έμπνευση από τη SuzukiRecursionTurbo Concept που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Tokyo Motor Show 2013 η «μεταμόρφωση» της δε φάνταζε εύκολη υπόθεση για την ομάδα των Adrenaline Junkies .

Τον βαθμό δυσκολίας της κατασκευής ανέβασαν ακόμη περισσότερο και οι περιορισμοί που υπήρχαν από μέρους της Suzuki Moto Greece που ήταν, να χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα ανταλλακτικά και κομμάτια από άλλα μοντέλα της εταιρίας, να μην μεταποιηθεί τίποτα (υποπλαίσιο, όργανα …κ.τ.λ) να λειτουργεί κανονικά και να μπορεί να έρθει ξανά στην εργοστασιακή μορφή της, …να μην ξεχάσουμε όμως και τις προθεσμίες, η Suzuki INAZUMA 250 Custom έπρεπε να είναι έτοιμη, το αργότερο, μέχρι τα μέσα Μαΐου και σίγουρα πριν το SMF 2015.

Σε μια τέτοια κατασκευή, πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο soundtrack για να δώσει την έμπνευση και να κρατήσει το ρυθμό σε υψηλά επίπεδα. Τι πιο ταιριαστό από το Ιαπωνικό rockabilly/punk μουσικό συγκρότημα, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται και παίζει τη μουσική του στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, με το όνομα INAZUMA, με τη μουσική τους να χαρακτηρίζεται ως Samurai RocknRoll ;

Με την κορδέλα των Samurai στο κεφάλι, αλλά με την ηρεμία, την μεθοδικότητα και την προσήλωση στο στόχο που χαρακτηρίζει την Ιαπωνική κουλτούρα και τους ανθρώπους με γνώση που ξέρουν τι κάνουν, οι A.J. ξεκίνησαν «γδύνοντας» την Suzuki INAZUMA από ό,τι είχε επάνω της, που δεν ήταν και λίγα, δεν θα ήταν χρήσιμα στο project αλλά θα ήταν απαραίτητα όταν και εάν η μοτοσυκλέτα έπρεπε να έρθει στην αρχική εργοστασιακή μορφή της. Με προσοχή αποσυναρμολογήθηκαν και τοποθετήθηκαν στα κουτιά τους για τη χρήση αυτή στο, πολύ μακρινό, μέλλον.

Με την INAZUMA απαλλαγμένη από τα περιττά βάρη και τα σχέδια έτοιμα για τη μεταμόρφωση της,Recursion Projectγάρ, η αρχή ξεκίνησε από μπροστά. Με τη κατασκευή της χειροποίητης bolton βάσης που θα στήριζε το νέο στρογγυλό φανάρι (με τους τρεις μικρούς προτζέκτορες μέσα του για το hi teck της κατασκευής) το fairing με τη ζελατίνα, το οποία ήταν «δώρο» από Suzuki Bandit 600 και τα εργοστασιακά όργανα, που όλα τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο, σαν το όλο σύνολο να βρήκε από το εργοστάσιο, χωρίς κανένα οπτικό ή λειτουργικό ψεγάδι.

Ένα εμπρός φτερό, «δώρο» και αυτό, από Suzuki Bandit 400 αυτή τη φορά, αντικατέστησε το ογκώδες και άσχημο εμπρός φτερό της INAZUMA. Νέα ρυθμιζόμενα after-market clip-on τοποθετήθηκαν στη χαμηλωμένη επάνω πλάκα του πιρουνιού, αλλάζοντας προς το καλύτερο τη θέση οδήγησης, σε συνδυασμό με τη νέα bolton χειροποίητη από αλουμίνιο κατασκευή της ενιαίας σέλας – ουράς, ντυμένης με δέρμα, αλκαντάρα και βινύλιο στο τελείωμα της, με το εργοστασιακό φανάρι ενσωματωμένο στην όλη δύσκολη και περίπλοκη κατασκευή.

Επειδή όμως «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια», οι ομοιότητες με την SuzukiRecursionTurbo Concept που έπρεπε να έχει η κατασκευή περισσότερο αισθητικές μπορούσαν να είναι, τι άλλο; Το μόνο κοινό τους ήταν ο δικυλινδρος κινητήρας τους. Ο συνεργάτης και μέλος της ομάδας των A.J. ,(Aesthetic Artek),  ανέλαβε τη δύσκολη δουλειά, η Suzuki INAZUMA 250 εκτός από το να είναι μια τίμια custom κατασκευή με έμπνευση από τοRecursionConcept, να φαίνεται και τίμια, κάτι που κατάφερε με τεχνικές και συνδυασμούς υλικών, που παρά τα νέα στοιχεία της INAZUMA και τους περιορισμούς της, να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στη φουτουριστική όψη της SuzukiRecursionTurbo Concept.

Με τη νέα φορεσιά της η Suzuki INAZUMA 250, είχε καλύψει τη μεγαλύτερη απόσταση προς τον στόχο της, όμως δεν έπρεπε να χάσει την ευκολία της καθημερινής μοτοσυκλετας που την χαρακτηρίζει, με τον ελαστικό και άκρως οικονομικό υγρόψυκτο, δικύλινδρο κινητήρα της να την κάνει ιδανική για σχεδόν όλες τις χρήσεις.

Όμως οι επιταγές του INAZUMA Recursion Project έφεραν μικρές αλλά ουσιαστικές αλλαγές που προς όφελος της ήταν και στο αισθητικό τομέα αλλά και στη λειτουργία της.

Η πρώτη αλλαγή στον 250cc υγρόψυκτο, δικύλινδρο κινητήρα της Suzuki INAZUMA, που περισσότερο από αισθητικής πλευράς βοηθά, αφορά το δοχείο εκτόνωσης του ψυκτικού υγρού, που άλλαξε με ένα από XTZ 750 λόγω μικρότερου μεγέθους, που «μετακόμισε» από τη θέση του και επιμελώς κρύφτηκε κάτω από το διακοσμητικό καπάκι στη δεξιά μεριά της χειροποίητης bolton  κατασκευής της ενιαίας σέλας – ουράς.

Η δεύτερη και μεγαλύτερη αλλαγή ήταν η αντικατάσταση των δυο μεγάλων και σε όγκο και σε βάρος τελικών της INAZUMA. Τα οποία αντικαταστάθηκαν από δυο TriOval τελικά της YOSHIMURA που «κούμπωσαν» πάνω στους χειροποίητους ανοξείδωτους αλουμινένιους λαιμούς που κατασκεύασαν οι A.J., άξιο αναφοράς το γεγονός ότι τα τελικά της YOSHIMURA ήταν για χρήση σε moped και μπορούσαν να μπουν μόνο από δεξιά !!!.

Στο τέλος Απριλίου η ίδια κούτα που κατέβηκε στη Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο, ξεφορτώθηκε στις εγκαταστάσεις της Suzuki Moto Greece με την έτοιμη για την κεντρική θέση της στο χώρο της πλατείας του SMF 2015 στο περίπτερο της Suzuki Σφακιανάκης ,  Suzuki INAZUMA 250 “Recursion Project”.

Κάτι αναφέραμε για soundtrack νωρίτερα και το ιαπωνικό συγκρότημα INAZUMA με τον Samurai RocknRoll ήχο του να «ταρακουνάει» τα club του Λος Άντζελες, δεν είναι τυχαίο λοιπόν να κλείσουμε «μουσικά» αυτό το κομμάτι με ένα από τα τραγούδια τους, που ταιριάζουν τέλεια με την περίπτωση του Suzuki INAZUMA 250 “Recursion Project, INAZUMA RocknRoll λοιπόν…, και συνεχίζεται όπως λένε και στις ταινίες….

Φωτογραφίες: Μιχάλης Λαζαρίδης
Κείμενο: Λεωνίδας Πολίτης

Εξοπλισμός: Κράνος NZI Street Track

Suzuki Moto Greecefacebook / instagram

Adrenaline Junkies Workshop – facebook / instagram

Suzuki INAZUMA 250 Custom – Suzuki Moto Greece collaboration with Adrenaline Junkies Workshop (English Version)

Gallery