BMW K100 “La Malagueña” by Cafe Racer Passion

Τελικά μπορεί ο δρόμος για τη μεταμόρφωση μιας μοτοσυκλέτας, να κάνει πραγματικότητα το όνειρο, να βγάλει πάθος, αγάπη και να γίνει ο κοινός στόχος δυο ανθρώπων, του Marcelo ( ιδιοκτήτης) και του Ismael (aka Cafe Racer Pasion) και να τους οδηγήσει σε ένα ταξίδι πρόκλησης της φαντασίας, της δημιουργικότητας και της υπέρβασης των δυνατοτήτων τους με στόχο την « ομορφότερη της Μάλαγα» [ La Malagueña ( Malagueña Selarosa) ] ;  

Το αποτέλεσμα, κατά τη γνώμη μας, αυτό δείχνει. Μια BMW K 100RT, μεταμορφώθηκε με επιτυχία σε Street Tracker, έχοντας σφιχτό, αλλά όχι φτωχό προϋπολογισμό, (για να βάζει το όποιο… φρένο στο αχαλίνωτο πάθος για δημιουργία αν θέλεις να φτιάξεις κάτι μοναδικό) και συνετό προγραμματισμό με σχέδιο. Αλλά πάνω από όλα με όραμα, συνεργασία και πάθος.

BMW K100 Cafe Racer Pasión (3)

Η αρχή της μεταμόρφωσης της K 100RT σε K 100 Street Tracker, ξεκίνησε με το «γδύσιμο» της με πλαστικά και βαλίτσες γεμάτης RT και συνεχίστηκε με την κατασκευή ενός νέου υποπλαισίου κατασκευασμένου έτσι ώστε να δεχτεί τη νέα χειροποίητη ντυμένη με καφέ δέρμα και «διαμαντένια» γαζιά άνετη σέλα, το επισκευασμένο αμορτισέρ στη νέα διαφορετική γωνιά έδρασής του και την κομψή, σαν φυσική προέκτασή του, βάση για το φανάρι του στοπ, τα φλας και την πινακίδα. Όλα σχεδιασμένα και κατασκευασμένα  με γνώμονα την άνεση, τη σωστή λειτουργία και τις επιταγές της νομοθεσίας, ΚΤΕΟ γάρ… .

BMW K100 Cafe Racer Pasión (4)

Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση της K 100 (…ότι απέμεινε από αυτήν) μαζί με τις όποιες τροποποιήσεις κρίθηκαν αναγκαίες για το νέο ρόλο της, επιμελώς κρύφτηκαν κάτω από το φρεσκοβαμμένο καφέ, ασημί με χρυσή ρίγα ρεζερβουάρ. Η μεγάλη μπαταρία της RT αντικαταστάθηκε από μικρότερη και τοποθετήθηκε μέσα σε ένα χειροποίητο μαύρο βαμμένο κουτί με εύκολη πρόσβαση για την αλλαγή της, κοντά στο κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας.

BMW K100 Cafe Racer Pasión (8)

Ο κινητήρας ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και στην ουσία δεν χρειάστηκε κάτι ιδιαίτερο, εκτός του εξωτερικού καλλωπισμού του (βάψιμο), με μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες για άρτιο αποτέλεσμα. Την τελική μορφή του, ήρθαν να συμπληρώσουν και να δώσουν, οι χειροποίητοι 4 σε 1 λαιμοί της εξάτμισης, ντυμένοι με heat rap που καταλήγουν στο νέο μικρό reverse cone μαύρο τελικό.

BMW K100 Cafe Racer Pasión (9)

Την εικόνα  της BMW K100 “La Malagueña ολοκληρώνουν η νέα βάση που κατασκευάστηκε για το καινούργιο φανάρι και τα εμπρός φλας. Οι φυσούνες στα καλάμια, το από ανθρακόνημα εμπρός μικρό φτερό, το νέο τιμόνι της TRW, με τα  καφέ κριπ της Biltwell ( …να ταιριάζουν με τις «διαμαντένιες» ραφές τις σέλας, ή προσοχή στη λεπτομέρεια που λέγαμε…) οι μικροί στρογγυλοί καθρέφτες στο άκρο του τιμονιού και οι βαμμένοι με ηλεκτροστατική βαφή τροχοί, με τα Metzeler Lasertec «ντυμένοι» για κάθε μέρα και όποτε κριθεί αναγκαίο, ένα ζευγάρι Dunlop D602 να τους περιμένουν για τις εκτός δρόμου διαδρομές τους.

BMW K100 Cafe Racer Pasión (7)

Δρόμος μεγάλος, στρωμένος με πάθος, η μεταμόρφωση της K 100RT στην K100 “La Malagueña“, με παρακαταθήκη ιδέες πολλές για τις επόμενες απόπειρες, που μάλλον δεν θα αργήσουν, ο στόχος η « ομορφότερη της Μάλαγα» [ La Malagueña ( Malagueña Selarosa) ] μάλλον επετεύχθη και όπως μας λέει ο Ismaelη ζωή είναι γεμάτη προκλήσεις, δεν υπάρχει τίποτα αδύνατο αν υπάρχει το πάθος να σε οδηγεί και για τις δυσκολίες …, θα τις αντιμετωπίσουμε σίγουρα με επιτυχία, όταν και αν έρθουν…

Φωτογραφίες: Paco Barragan
Κείμενο: Λεωνίδας Πολίτης

Cafe Racer Pasion
Cafe Racer Pasion/facebook

Gallery