Η πρώτη πίστα Flat Track στην Ελλάδα παραδόθηκε επίσημα στο κοινό!

Ο Αμερικάνος all around rider, Aaron Colton έδωσε το σήμα της εκκίνησης.

Μέσα από 2 ημέρες εντατικών workshops, εγκαινιάστηκε η πρώτη οβάλ πίστα Flat Track*στην Ελλάδα στο χώρο του Riding School, με οικοδεσπότη τον 26χρονο all around rider Aaron Colton.

Ο Αμερικανός rider υποδέχτηκε τους «μαθητές» του στην αίθουσα θεωρίας για την εισαγωγή του clinic, με κάποιες συμβουλές για την προετοιμασία και το στήσιμο της μοτοσυκλέτας, αλλά και βασικές αρχές του γλιστρήματος στο χώμα. Σειρά είχε η εφαρμογή της θεωρίας, και η πίστα ζωήρεψε! Πάνω στις “εκπαιδευτικές» Yamaha TTR 125 οι αναβάτες άρχισαν να εξοικειώνονται στο  γλίστρημα με κάποια riding drills μέχρι την ώρα που υπό την καθοδήγηση του Colton μπήκαν σε ρυθμό για τα πρώτα τους γυράκια στην πίστα.

Ακολούθησε ένα burger break, με το crew του Brokies Mood Bar να προσφέρει την απαραίτητη πρωτεΐνη στους συμμετέχοντες, λίγο πριν το grand finale της βραδιάς, έναν αυτοσχέδιο αγώνα για όσους θέλανε να δοκιμάσουν τα αποτελέσματα του clinic σε συνθήκες μάχης!

Τα φώτα της πίστας άναψαν και οι συμμετέχοντες, κάποιοι εκ των οποίων ήταν θεατές που «ζήλεψαν» και δήλωσαν ενδιαφέρον επιτόπου, χωρισμένοι σε heats των τριών, πήραν θέση στην εκκίνηση και με τον Colton να ρίχνει την σημαία, επιδόθηκαν σε έναν φιλικό αγώνα μεταξύ τους, με τις μάχες να δυναμώνουν όσο πέρναγαν τα heats!

Ερασιτέχνες μοτοσικλετιστές, έμπειροι αναβάτες από διαφορετικές κατηγορίες, νέα παιδιά αλλά και εκπροσώπηση από το γυναικείο φύλλο, όλοι κατάφεραν να νιώσουν γιατί το Flat Track βιώνει μια αναγέννηση παγκοσμίως. «Σήμερα ήταν μια αποκάλυψη. Μάθαμε πολλά και γελάσαμε πολύ, πραγματικά το flat track δείχνει να έχει την τέλεια αναλογία ικανοποίησης ανά γύρο!», ανέφερε ο πρωταθλητής Enduro Δημήτρης Βαγγελάκος, νικητής στις μάχες τις πρώτης βραδιάς.

Με την αισιοδοξία αυτό να είναι μόνο ένα βήμα προς τη δημιουργία μια νέας «σκηνής», ο 26χρονος «δάσκαλος» Aaron Colton έφυγε πολύ ευχαριστημένος από την εξέλιξη των αναβατών αλλά και τη διάθεσή τους να μάθουν όσο το δυνατό περισσότερα για τον ίδιο, την τεχνική του και τα μυστικά του σπορ. «Δεν περίμενα τόση θετική αντιμετώπιση. Ήταν έτοιμοι να ξεχάσουν όσα ήξεραν και να προσαρμοστούν σε κάτι καινούργιο για αυτούς. Και αυτό είναι το δυσκολότερο βήμα.», είπε ο Aaron λίγο πριν αναχωρήσει και πάλι για τις ΗΠΑ.

Whats next..? Κάτι φαίνεται να δρομολογείται για τον Σεπτέμβρη από το Riding School και το crew των Zulap, μείνετε συντονισμένοι!

*Τι είναι το FlatTrack;

Το Flat Track, μια κλειστή οβάλ διαδρομή σε καλά πατημένο χώμα όπου οι μοτοσυκλέτες δεν “ισιώνουν” ποτέ και όπου ο οδηγός παίρνει τις στροφές με τον πίσω τροχό σε υπερστροφή διορθώνοντας συνεχώς το τιμόνι, έχει επανέλθει τα τελευταία χρόνια και αναγεννάται διεθνώς. Πλέον υπάρχουν πολλοί αγώνες τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη όπως το Super prestigio, το ισπανικό και το βρετανικό πρωτάθλημα. Επίσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος το flat track συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα των X- Games.

Φωτογραφίες: ALEX GRYMANIS  

Gallery