Motor Bike Expo 2018 – Verona Italy

10 YEARS TOGETHER, HERE’S TO 10 MORE

Όσοι έχουν περάσει από το στρατό σίγουρα έχουν ακούσει ή έχουν χρησιμοποιήσει την έκφραση «…έβαλε τον άσσο και έφυγε το γράσο …»  αναφερόμενοι στη συμπλήρωση 10 μηνών στρατιωτικής θητείας.

Έτσι κάπως πρέπει να αισθάνονται (…αν είχαν πάει στο στρατό…) η Paola Somma και ο Francesco Agnoletto, εμπνευστές και διοργανωτές της  Motor Bike Expo.

Με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στη διοργάνωση εκθέσεων, ξεκινώντας το 1995 με το Chopper & Custom Show που ήταν και ο πρόδρομος του πιο σημαντικού ραντεβού της Custom σκηνής σε ολόκληρη την Ευρώπη, είδαν τη Motor Bike Expo να συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια γεμάτα επιτυχίες.

Γιατί επιτυχία είναι να «βουτάς» σε αχαρτογράφητα νερά, να μαζεύεις 90.000 επισκέπτες την πρώτη χρονιά και να φτάνεις σχεδόν τους διπλάσιους , πάνω από 167.000 επισκέπτες μέτρησε η 10η Motor Bike Expo, επιτυχία είναι όταν σχεδόν όλες οι σημαντικές εταιρίες του χώρου της μοτοσυκλέτας  είναι παρούσες, παρουσιάζοντας τα νέα μοντέλα τους, τις τάσεις πως σχεδόν όλες έδειξαν να παίρνουν αρκετά σοβαρά προσπαθώντας να «εκμεταλλευτούν» την αύξηση του νέου αυτού ρεύματος.

Παρουσιάζοντας νέα μοντέλα, κιτ μετατροπών στα μοντέλα παραγωγής τους από τις ίδιες ή σε συνεργασία με Custom Builders, αξεσουάρ και οτιδήποτε άλλο θα τους φέρει πιο κοντά σε αυτό το, μεγάλο ποια, κοινό.

Για αυτό το λόγο η Motor Bike Expo είναι μια διοργάνωση, θεσμός ποια κατά τη γνώμη μας, αναγνωρισμένη ως η σημαντικότερη και πιο διάσημη στον κόσμο της custom σκηνής και κουλτούρας.

Η «Custom έκφραση» είναι η αιχμή του δόρατος της Motor Bike Expo, οι λάτρεις της, οι εταιρείες και οι σημαντικότεροι Custom Builders του πλανήτη συγκεντρώνονται στη Βερόνα για αυτό που έχει αναγνωριστεί ως η μεγαλύτερη εκδήλωση της custom κουλτούρας στον κόσμο. Περισσότερα από 20.000 τ.μ. είναι αφιερωμένα σε αυτόν τον τομέα με μοναδικά αξεσουάρ, ρούχα και φυσικά ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ.

Ο κόσμος, οι builders, οι καλλιτέχνες – γιατί πολλά από τα εκθέματα είναι έργα τέχνης- ανακατεύονται κατά τη διάρκεια των τριών ημερών(…φέτος τέσσερις λόγο των 10 χρόνων)  της γιορτής σε μια μοναδική ατμόσφαιρα που συνδυάζει την “επιχειρηματική δραστηριότητα” με την χαλαρή στάση και διάθεση, που χαρακτηρίζει αυτή την μοναδική εκδήλωση.

Όλοι έχουμε ακούσει την ατάκα « όποια πέτρα κι αν σηκώσεις έναν Έλληνα θα βρεις», στη 10η Motor Bike Expo δεν ήταν ένας μόνο ….

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ελληνική εταιρία CRACER, που εδώ και καιρό έχει με μεγάλη επιτυχία ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας, ήταν εκεί με όλη τη γκάμα των προϊόντων της ισότιμο μέλος της Διεθνής Custom σκηνής.

 

Επίσης  η  Ελληνική DNA Filters, πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο στον χώρο της, με νωπές ακόμη τις «δάφνες» από τη βράβευση της,  με το κορυφαίο βραβείο σχεδιασμού προϊόντος από το διεθνούς κύρους ΄Reddot Product Design Award 2017”, που εκτός από τα διάσημα φίλτρα αέρος DNA, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο Διεθνές κοινό την πρόσφατη δημιουργία της DCR-017 THE BRAIN ERASER.

…και για ευλογήσουμε τα γένια μας, να παινέψουμε το σπίτι μας, πείτε το όπως θέλετε, η ουσία για εμάς ήταν ότι ήμασταν για δεύτερη φορά παρόντες στη Διεθνή αυτή custom γιορτή, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Όμως τα λόγια είναι περιττά στην εικόνα μπροστά…, ας αφεθούμε προς τέρψη των ματιών και άλλων αισθήσεων να περιπλανηθούμε στη μαγεία της Polaroid …

( τι old school θα ήμασταν τότε ? …)

Φωτογραφίες: Αντώνης Καπετάνιος , CRACER
Κείμενο: Λεωνίδας Πολίτης, Caferacercult.gr

( …και για αυτούς που ακόμη θέλουν στα χέρια τους να νοιώθουν το χαρτί. Βιβλίο είναι αυτό ή περιοδικό, και φωτογραφίες να βλέπουν με κείμενο μαζί, από τη Βερόνα όλα θα τα βρεις στο ΜΟΤΟ του Φλεβάρη 2018 να τα δεις …)

Gallery