OVER THE TOP – Συνέντευξη Anvil Motociclette

Οι άνθρωποι πίσω από το Over the Top

O Alessandro Fontanesi (aka Phonz) και ο Marco Filios (aka San Marco) είναι οι δύο άνθρωποι που αποτελούν την Anvil Motociclette. Τι είναι όμως η Anvil; “Κατ’ αρχήν δεν είναι απλώς μια φίρμα, ούτε ένα εργαστήρι customizing, αλλά είναι πάνω απ’ όλα μια δυνατή ιδέα, ή ακόμη καλύτερα μια άποψη για τη ζωή”, λένε οι δύο Ιταλοί που αντικατοπτρίζουν απόλυτα τον ορισμό των hipsters, οι οποίοι όμως διαθέτουν άποψη και μάλιστα ισχυρή.

Έχοντας επιλέξει ως έμβλημά τους το αμόνι (anvil στα… βρετανικά), θέλουν να τονίσουν την αφοσίωσή τους στην τέχνη της χειροποίητης κατασκευής, τονίζοντας όμως ότι δεν είναι μόνο αυτό που πρεσβεύει η εταιρεία τους. “Η Anvil είναι ο διάδοχος του παρελθόντος, ειδικά της δεκαετίας του ’70, τότε που άλλαξε η πορεία του μοτοσυκλετισμού, για να μας φέρει στις μοτοσυκλέτες που οδηγούμε σήμερα. Μοτοσυκλέτες, μουσική, ταξίδια, μόδα… όλο αυτό το ευρύ σύμπαν είναι η Anvil, το οποίο είναι ταυτόχρονα απλό κι αυθεντικό. Ένας κόσμος με μεγάλη ποικιλία και αυθορμητισμό. Αυτό μας αντιπροσωπεύει απόλυτα”, μας είπαν οι δύο φίλοι κατά την διάρκεια της συνέντευξή μας, κι αυτό το ευρύ φάσμα δραστηριότητας της Anvil αντικατοπτρίζεται απόλυτα και από την διοργάνωση του πρωταθλήματος classic flat trackOverTheTop“.

Τα δύο ιδρυτικά μέλη της Anvil Motociclette μαζί με τον Stefano Erba οραματίστηκαν και έκαναν πραγματικότητα το πρώτο πρωτάθλημα στην Ευρώπη για τις συγκεκριμένες μοτοσυκλέτες, το οποίο γίνεται εξ’ ολοκλήρου (εκτός από έναν αγώνα που διοργανώνεται στα πλαίσια των Wildays) στην πίστα του Lonigo στην γειτονική Ιταλία.

Πέρσι ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς συγκέντρωσε πάνω από 50 συμμετοχές απ’ όλη την Ευρώπη, γεγονός που τους έβαλε και στο στόχαστρο της ιταλικής ομοσπονδίας μοτοσυκλέτας. “Η ιταλική ομοσπονδία είναι κάτι σαν την Μαφία. Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα και δεν είδαν με καλό μάτι την δική μας επιτυχία”, μας λέει ο Phonz. “Εμείς είχαμε 56 συμμετοχές, την στιγμή που η ομοσπονδία σε όλες τις κατηγορίες δεν ξεπέρασε τους 26. Παρόλα αυτά εμείς βρήκαμε τον τρόπο να είμαστε νόμιμοι και φέτος αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση”.

Το πρωτάθλημα OverTheTop έχει έξι κατηγορίες, όπου ανάλογα με την μοτοσυκλέτα του που διαθέτει ο καθένας μπορεί να δηλώσει συμμετοχή. Φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει και κατηγορία Pro, όπου θα συμμετέχουν επαγγελματίες αναβάτες προσφέροντας ακόμη πιο πλούσιο θέαμα. “Στόχος μας ήταν και θα είναι να κάνουμε αγώνες που να περνάει ο κόσμος καλά και να υπάρχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Το παράβολο της συμμετοχής είναι 100 ευρώ για τον κάθε αγώνα, αλλά ακόμη κι αν είναι η πρώτη φορά που θα τρέξεις στην ζωή σου, θα νιώσεις σαν να είσαι… ο Rossi, από όλα αυτά που προσφέρουμε και από τον τρόπο που φροντίζουμε τους συμμετέχοντες”, μας είπε ο Marco. “Αυτού του είδους οι αγώνες θέλουμε να είναι προσιτοί στο κοινό, να έρχεσαι με την μοτοσυκλέτα σου για την οποία έχει ξοδέψει λίγα χρήματα (μοναδική προϋπόθεση να έχεις αφαιρέσει το μπροστινό φτερό και να έχεις χωμάτινα ελαστικά με τακούνι 8mm τουλάχιστον), να τρέχεις και να περνάς καλά –κυρίως αυτό- και στο τέλος της ημέρας να φεύγεις χαρούμενος και ευχαριστημένος, χωρίς να σε νοιάζει το αποτέλεσμα. Απλά γιατί είχες καλή παρέα και διασκέδασες πραγματικά.”

Όπως μας είπαν οι άνθρωποι της Anvil, προσπαθούν να πετύχουν συμφωνίες με εταιρείες και επιχειρήσεις, καθώς μετά την περσινή επιτυχία τους προσέγγισαν πολλοί επαγγελματίες του χώρου, έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν την επιλογή να νοικιάζεις μοτοσυκλέτα για ολόκληρο το πρωτάθλημα με πολύ χαμηλό κόστος, μειώνοντας έτσι κατά πολύ και τα έξοδα μετακίνησης, ειδικά αν προέρχεσαι από χώρα εκτός Ιταλίας.

Το παράδειγμα των Anvil και του Over The Top είναι σίγουρα ένα παράδειγμα προς μίμηση και για τα δικά μας δεδομένα, προσφέροντας αυτό που πραγματικά μετράει μέσα στους αγώνες: την προσιτή αγωνιστική διασκέδαση.

OVER THE TOP – Classic Flat Track Championship

OVER THE TOP
OVER THE TOP facebook / instagram

Φωτογραφίες : Αντώνης Καπετάνιος (C-RACER) & Cafe Racer Cult
Κείμενο : Λάζαρος Μαυράκης

Την συνέντευξη των Anvil Motociclette, την αναλυτική παρουσίαση της Motor Bike Expo 2019 στη Βερόνα και πολλά άλλα… μπορείτε να τα διαβάσετε στο περιοδικό ΜΟΤΟ  τεύχος Φεβρουαρίου 591  και στο motomag.gr

Gallery