Women Motors Bootcamp 2019 – Verona

Μια ιδέα της Domitilla Quadrelli, το WMBootcamp γίνεται πραγματικότητα,μια εκδήλωση εμπνευσμένη και υλοποιημένη από γυναίκες για γυναίκες, ΜΟΝΟ. Με στόχο από απλοί θεατές να γίνουν οι πρωταγωνιστές και να είναι αυτές το κέντρο και το θέμα της εκδήλωσης με αφορμή και όχημα για αυτό, τι άλλο, τη μοτοσυκλέτα !!!.

Μια εκδήλωση που αγκαλιάζει όλες τις γυναίκες, από αυτές που δεν έχουν οδηγήσει ποτέ μοτοσυκλέτα, άλλα πάντα ήταν ο διακαής πόθος τους, μέχρι τις πιο έμπειρες με πολλά χιλιόμετρα στις σέλλες των μοτοσυκλετών τους γεμάτες από μοτοσυκλετιστικές, εμπειρίες.

Σε μια τέτοια εκδήλωση, από γυναίκες για γυναίκες, μέχρι και το προσωπικό που χρειάστηκε για την πραγματοποίησή της ήταν σχεδόν στο 100 % αποτελούμενο από γυναίκες, ο ιδανικός τρόπος να μάθουμε λεπτομέρειες και να τις μοιραστούμε ήταν, (όχι να μεταμφιεστούμε… – από μακριά θα μας καταλαβαίνανε και θα μας πέταγαν έξω – ) να ζητήσουμε να μας περιγράψει την εμπειρία της μια από τις WMBootcamp Ambassadors, η καλή μας φίλη Dominika Grnova (aka @dominika_rides).

Μέσα από ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα, βρήκε το χρόνο και φωτογραφίες να μας στείλει και να μας πει, από πρώτο χέρι, τις εντυπώσεις της από την εμπειρία της συμμετοχής της στο WMBootcamp.

“ Ήταν μεγάλη η χαρά να είμαι μια από τις WMBootcamp Ambassadors και μαζί με άλλα 450 κορίτσια να περάσουμε ένα υπέροχο τριήμερο στη Βερόνα.

Σε μια ιστορική τοποθεσία, το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο Boscomantico. Στο οποίο κατασκευάζονταν αεροπλάνα κατά την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που όμως τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε τουριστικό αεροδρόμιο και έδρα πολλών αεραθλητικών ομίλων.

Μια έκταση περίπου 30.000 τετραγωνικών μέτρων, που μετατράπηκε σ΄ένα χωριό όπου το πνεύμα του WMB ήταν να ενθαρρύνει όλα τα κορίτσια να πειραματιστούμε, να μοιραστούμε, να δοκιμάσουμε νέα πράγματα, να ξεπεράσουμε τα όριά μας, τα εμπόδια και τις προκαταλήψεις, μοιραζόμενες το πάθος μας για τις μοτοσυκλέτες και δοθείσης ευκαιρίας και για τα αεροπλάνα … .

Την πρώτη μέρα έκανα μια υπέροχη πτήση πάνω από τη λίμνη Garda με ένα μικρο διθέσιο αεροπλάνο, έχοντας την ευκαιρία, μετά από ένα μικρο σεμινάριο, να πιλοτάρω για περίπου δέκα λεπτά, πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του εκπαιδευτή μου. Μια φανταστική εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Όπως και το μάθημα Flat – Track με Yamaha SR 400 “προετοιμασμένες” από τους Deus Ex Machina Italy,από την Di Traverso School του υπέροχου Marco Belli, υπεύθυνου της σχολής και του προγράμματος Yamaha VR46 Master Campπου γίνεται στην Tavullia, γενέτειρα του Valentino Rossi, στην ιδιωτική πίστα του το γνωστό Ranch VR46.

Η Yamaha και η BMWμας έδωσαν την ευκαιρία να οδηγήσουμε, σε μικρά γκρουπ των έξι κοριτσιών, πολλά από τα μοντέλα τους στις πανέμορφες διαδρομές, σε χώμα και άσφαλτο, γύρω από την Βερόνα.

Μια από πολλές δραστηρίοτητες του WMB ήταν μαθήματα μηχανολογίας και συντήρησης, που όμως δεν έλαβα μέρος γιατί ήταν στα Ιταλικά, όμως έλαβα μέρος, και πολύ το ευχαριστήθηκα, στα μαθήματα ηλεκτροσυγκόλλησης παίρνοντας μαζί μου σαν ενθύμιο το λογότυπο της εκδήλωσης που εγώ κόλλησα.

Ακόμη υπήρχε και ένας διαγωνισμός φωτογραφίας με χορηγό την Red Bull (Red Bull Challenge) των οποίο κέρδισα, χάρις σε μια φωτογραφία που ανέβασα στον λογαριασμό μου στο Instagram. Το έπαθλο ήταν δυο εισιτήρια ( full Red Bull hospitality) για τον αγώνα του Moto GP στο Misano.

Τις μέρες που ήμουν στη Βερόνα η Ducati μου είχε παραχωρήσει για τις μετακινήσεις μου μια ολοκαίνουργια Scrambler Ducati Full Throttle, τι καλύτερο !!!, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Scrambler Ducati !!! .

Μαζί μου στην εκδήλωση ήταν και μια καλή μου φίλη από την Ελλάδα, που ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Ήρθε για παρέα και έφυγε με ένα τεράστιο χαμόγελο, έχοντας κάνει τα πρώτα της βήματα στο να μάθει να οδηγεί μοτοσυκλέτα, κάτι που πάντα ήθελε αλλά απέφευγε.

Αυτό πιστεύω ότι ήταν και ο μεγάλος στόχος και το πνεύμα του WMBootcamp, το γεγονός στο οποίο τα κορίτσια που αγαπούν την μοτοσυκλέτα και την κουλτούρα της, ακόμη και χωρίς δίπλωμα η πρότερη εμπειρία να μπορούν να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες και αν κρίνω από το χαμόγελο της φίλης μου και των υπόλοιπων κοριτσιών, μάλλον το κατάφερε.

Women Motors Bootcamp

WMB Instagram

dominikarides.com

dominika_rides Instagram

dominika_rides You Tube

Φωτογραφίες : WMB & Dominika Grnova

Κείμενο : Λεωνίδας Πολίτης

Gallery